3 fraze koje će odmah umiriti ljutu osobu

3 fraze koje će odmah umiriti ljutu osobu

3 fraze koje će odmah umiriti ljutu osobu
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Da postoje samo racionalni i mirni ljudi, život bi bio malo dosadan i monoton, zar ne? Na sreću, ili nesreću, postoje oni koji nam rado razbijaju svakodnevnicu svojim izljevima ljutnje ili drugim emotivnim ispadima. U želji da ih umirimo, često napravimo pogrešku koja dovodi do mnogo većeg sukoba. Klinički psiholog, dr. Albert J. Bernstein, liječio je psihotične osobe i usavršavao tehnike smirivanja. Psiholog otkriva 3 načina na koja odmah možete umiriti uzrujanu osobu.

Isprobajte ove komunikacijske trikove i izbjegnite sukobe!

1. "Molim te, sporije govori. Želim ti pomoći."

Problem vjerojatno nije u tome što osoba prebrzo govori, nego viče ili nekontrolirano skače. Ako upotrijebite ovaj izraz, on će na ljutu osobu djelovati zbunjujuće. Umjesto da se prepirete i vraćate istom mjerom, pokazali ste interes za ono što osoba govori.

2. "Što želiš da učinim?"

Ovo funkcionira na sličan način kao i prvi primjer. Ljutitu osobu prisiljavate da zaustavi nekontrolirano ponašanje i krene racionalno razmišljati.

3. Ne činite ništa, osim pozornog slušanja

Ako želite osobu još više izbaciti iz takta, samo joj dajte do znanja da je nerazumna. No, ne želimo ju još više razljutiti nego smiriti. Stoga je ponekad bolje šutjeti i pozorno slušati osobu koja govori. Svaki pokušaj objašnjavanja ili uvjeravanja, nepresušna je inspiracija za borbu i svađu. Ovako će osoba sama shvatiti da je pretjerala i smiriti se. Možda će duže potrajati, no svakako djeluje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti