Tuna jača imunitet i poboljšava zdravlje srca!

Tuna jača imunitet i poboljšava zdravlje srca!

Tuna jača imunitet i poboljšava zdravlje srca!
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tuna je odličan izvor proteina i omega 3 masnih kiselina. Može poslužiti kao zamjena za meso, a dosadašnja istraživanja su pokazala da može poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma i smanjiti rizik od nastanka niza bolesti.

Jača imunitet

Tuna ima odlično antioksidacijsko svojstvo. U njezinom sastavu pronalazimo vitamin C, cink, mangan i selen. To su spojevi koji jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od nastanka niza bolesti.

Poboljšava zdravlje srca

Omega 3 masne kiseline smanjuju razinu lošeg (LDL) kolesterola i povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola. Na taj način smanjuju rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava i srčanog udara.

Potiče mršavljenje

Zbog visokog udjela proteina, tuna je odlična za povećanje postotka mišićnog tkiva, što znači da će vaše tijelo sagorijevati više kalorija, čak i u stanju mirovanja.

Smanjuje rizik od nastanka raka

Tuna je odličan izvor selena koji smanjuje razinu slobodnih radikala, za koje je dokazano da povećavaju rizik od nastanka kancerogenih stanica.

Povećava razinu energije

Tuna je jako dobar izvor vitamina B kompleksa koji ubrzavaju metabolizam i povećavaju razinu energije. Istraživanja su pokazala da sportaši koji jedu barem 2 porcije tune tjedno imaju više energije i veću izdržljivost.

Upoznajte se s mitovima i činjenicama o ribi i ribljim proizvodima!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti