Uvijek ste umorni? 7 trikova kako se ujutro lakše probuditi

Uvijek ste umorni? 7 trikova kako se ujutro lakše probuditi

Uvijek ste umorni? 7 trikova kako se ujutro lakše probuditi
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Jutarnji alarm vam nije dovoljan? Odgađate ga do iznemoglosti? Zimi se nikako ne možete dići iz toplog kreveta? Ovih par trikova će vam pomoći da se i kad temperature padnu ispod ništice lagano dignete iz kreveta.

Ako se ranije dignete, ljepše se probudite

Možda vam se čini posve nemogućim, ali tko se digne barem pola sata ranije ljepše i lakše se razbuđuje. Naime, tih pola sata vam omogućava da u miru i tišini popijete svoju prvu jutarnju kavu, u miru se razbudite i spremite za novi radni dan.

Bez snoozea

Pokazalo se da klasični alarmi utječu na to da ih više i duže odgađamo. Stoga nemojte namještati alarm nego se ujutro budite uz glazbu.

Svjetlost pomaže pri lakšem buđenju

Naravno, zimi će nas rijetko probuditi zrake sunce, no često je potrebno da u spavaćoj sobi postoji barem nekakav izvor svjetlosti kako biste se ujutro lakše probudili.

Zbog čega se budite ujutro?

Buđenje biste trebali pretvoriti u čin radosti, odnosno noć prije biste trebali razmišljati o pozitivnim razlozima zbog kojih se jedva čekate probuditi. To može biti neki veći razlog, ali i male stvari čine razliku, poput najdražeg doručka, kava s najdražom prijateljicom i slično.

Voda razbuđuje

Prema ayurvedskom vjerovanju poželjno je svako jutro popiti vodu s đumbirom jer ona potiče energiju u tijelu. Vjerovali u to ili ne, ali tekućina je našem tijelu potrebna, čak i rano ujutro. Stoga večer prije u čašu vode narežite par komadića đumbira, stavite je na noćni ormarić te čim se probudite ispijte tekućinu.

Energija u mirisu

Mirisna svijeća ili mirisni sprej koji sadrži citrusne note, bergamot ili ružu razbuđuje bolje od bilo kojeg alarma. Mirisi kroz nos razbuđuju u isti tren, a upravo ove arome dokazano utječu na razbuđivanje i potiču proizvodnju energije.

Razbudite oči

Koliko često ste se probudili s osjećajem umornih očiju, teške su i nikako ih otvoriti? Večer prije dvije vrećice čaja od kamilice stavite u vruću vodu te ih nakon par minuta stavite u zamrzivač. Ujutro čim se probudite ih nanesite na oči - probudite ćete se u isti tren.

Vezani članci:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti