Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Voće i povrće pomaže u prevenciji astme

Voće i povrće pomaže u prevenciji astme

Voće i povrće pomaže u prevenciji astme
  • Objavljeno: Nedjelja, 21.12.2014.
  • Broj pregleda: 490
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da povećanje unosa voća i povrća može pomoći u prevenciji astme zato što povećanjem unosa voća i povrća povećavate i unos antioksidanta koji smanjuju razinu slobodnih radikala.

Slobodni radikali su zaslužni za povećan rizik od nastanka kronične upale u tijelu i autoimunih bolesti, zbog čega je važno unositi adekvatnu količinu antioksidanata.

Pripremite napitak od kurkume i maslinovog ulja za ublažavanje alergija i astme!

Kada je u tijelu preniska razina antioksidanata, povećava se rizik od nastanka oksidacijskog stresa, što doprinosi riziku od nastanka astme. Antioksidanti štite od oksidacijskog stresa. Pluća sadrže ovojnicu u kojoj se nalaze antioksidanti koja tijelo proizvodi samostalno, ali to obično nije dovoljno.

U usporedbi s osobama koje ne pate od astme, astmatičari imaju ukupno nižu razinu karotenoida u krvi, jednog od najdjelotvornijih antioksidanata.

Već je dokazano da prehrana bogata antioksidantima smanjuje rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka.

Isprobajte eterična ulja koja ublažavaju astmu!

Statistička istraživanja su pokazala da veliki dio svjetske populacije ne unosi adekvatnu količinu voća i povrća. Osobama, koje pripadaju rizičnoj skupini za nastanak astme, se rizik od nastanka astme svede na tek 20% nakon što promijene prehrambene navike i povećaju unos voća i povrća.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti