Vožnja biciklom vodi do problema s erekcijom

Vožnja biciklom vodi do problema s erekcijom

Vožnja biciklom vodi do problema s erekcijom
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci koji vole vožnju biciklom čine dobro svojoj tjelesnoj kondiciji, čuvaju okoliš, ali krivi odabir bicikla može oštetiti njihovo zdravlje, piše MedicalNews.

Na temelju svog iskustva s pacijentima, urološki kirurg Vonoud Nargund iz jedne londonske bolnice odlučio je objaviti svoje upozorenje. Problemi do kojih može dovesti krivi odabir bicikla je obamrlost genitalija, problemi s erekcijom, natečenost i iritacija kože u području prepona. Muškarcima koji često voze bicikl mijenja se i funkcionalnost sperme zbog toga što im se često zagrijava područje genitalija.

Znanstvenici još uvijek nisu službeno priznali vezu između vožnje biciklom i neplodnosti, ali prihvaćaju je kao moguću nuspojavu primijećenu kod velikog broja rekreativaca i profesionalnih biciklista. Vožnja po brdovitim predjelima puno je opasnija od vožnje po ravnom terenu.

- Sjedalo bicikla dolazi u direktni kontakt s genitalijama što je izrazito osjetljivo područje. Stoga je sklono infekcijama, posebno ako mu se podiže temperatura i ukoliko je izloženo učestalom znojenju ? objašnjava Vonoud Nargund.

Studije koje su provedene na muškarcima koji učestalo voze bicikl pokazale su kako više od 60% njih ima problema s genitalnom obamrlošću. Do tog problema dolazi zbog toga što sjedalo bicikla može zapriječiti dovod krvi u to područje, što dovodi do povećanog tlaka na živce penisa. To također utječe i na sposobnost muškarca da doživi erekciju.

Nargund zbog toga preporuča muškarcima koji voze bicikl često i na duge staze da što češće silaze s bicikla i odmore se, zatim neka se što prozračnije odjenu, ali i da pri kupnji svog dvonožnog ljubimca posebnu pažnju obrate na kvalitetu i oblik sjedala.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti