Zacjeljivanje tijela započinje zacjeljivanjem uma!

Zacjeljivanje tijela započinje zacjeljivanjem uma!

Zacjeljivanje tijela započinje zacjeljivanjem uma!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Meditacija i duhovno čišćenje postaje sve popularnije diljem svijeta. Svaka misao i svaki osjećaj u vašem organizmu stvara molekule poznate pod nazivnom neuropeptidi. One vašim tijelom putuju i zaustavljaju se na receptorima stanica i neurona.

Vaš mozak prima informacije, pretvara ih u kemijske spojeve i cijelom tijelu signalizira postoji li problem ili ne. Vaše tijelo je direktno povezano s kolanjem tih molekula. One zapravo prenose energiju vaših misli i osjećaja.

Ako i dalje ne vjerujete da je zdrav um potreban za zdravo tijelo, razmislite o utjecaju stresa na tijelu. Brojna istraživanja su dokazala da stres povećava rizik od nastanka srčanih bolesti, bolesti krvožilnog sustava i različitih vrsta raka.

Bolje zdravlje uma se može postići prakticiranjem joge ili redovitim meditiranjem. Joga naglašava povezanost između uma, tijela i duše, a meditacija umiruje i pomaže u postizanju bolje kontrole misli i osjećaja.

Osobe koje svakodnevno meditiraju imaju bolji fokus, koncentraciju, ali i općenito bolje zdravlje cjelokupnog organizma. Bolja kontrola vlastitih misli smanjuje razinu stresa i rizik od nastanka nesanice koja povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Ako ste nezadovoljni svojim trenutnim zdravstvenim stanjem, ključno je da počnete provoditi korake u poboljšanju mentalnog zdravlja jer ćete tek tada početi primjećivati promjene koje željno iščekujete.

Nastavite čitati vodič kroz meditaciju za početnike.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti