Otkrijte 7 čudesnih prednosti meditacije!

Otkrijte 7 čudesnih prednosti meditacije!

Otkrijte 7 čudesnih prednosti meditacije!
  • Objavljeno: Subota, 27.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Meditacija se fokusira na interakciju između tijela, mozga, duše i ponašanja. Brojna istraživanja su pokazala da meditacija ima odličan utjecaj na zdravlje cijelog tijela, a mi vam donosimo najznačajnije prednosti.

Možda ćete na samom početku biti previše uzbuđeni da biste se dovoljno fokusirali na meditaciju. Dobra vijest je da možete. Svaki dan meditirajte samo 5 minuta. Nakon nekog vremena će meditacija biti nešto potpuno prirodno i postat će neizostavan dio vašeg dana.

Povećava kreativnost

Znanstvenici su otkrili da osobe koje svakodnevno meditiraju imaju izraženu kreativnost. Meditacija potiče razmišljanje koje vam omogućuje pristupanje svakom problemu s različitih stajališta i dolazak do kreativnih rješenja.

Provjerite kako meditacija može poboljšati vezu s partnerom!

Smanjuje razinu stresa

Osobe koje svakodnevno meditiraju imaju nižu razinu hormona stresa u tijelu. Stresne situacije nas obično uznemire i bude strah. Meditacija će vam omogućiti da svakoj stresnoj situaciji pristupite na jedan realan i razuman način. Naučit ćete kako najbolje reagirati i na koji način zadržati smirenost i u nemogućim uvjetima.

Poboljšava pamćenje

Osobe koje redovito meditiraju su sposobnije za filtriranje vanjskih smetnji. Također, meditacija povećava produktivnost. Svakodnevnim meditiranjem ćete vrlo brzo naučiti na koji način izolirati sve ono što vas ometa i zadržati fokus samo na onome što je trenutno važno.

Poboljšava odnose s drugim ljudima

Meditacija popravlja raspoloženje i omogućava bolju povezanost s drugima. Uz meditaciju ćete razviti suosjećajnost i na bolji ćete način komunicirati.

Ublažava simptome nekih bolesti

Meditacija vam može pomoći regulirati krvni tlak i ublažiti simptome bolesti respiratornog sustava. Žene u menopauzi vrlo često osjećaju manje simptoma kada počnu redovito meditirati.

Ako ste početnik, pročitajte ovaj vodič za meditaciju!

Omogućuje bolju kvalitetu sna

Znanstvenici su ustanovili da meditacija može poboljšati kvalitetu sna. Meditacija prije spavanja pomaže sa se smirite, stišate misli i opustite. Istraživanja su pokazala da je meditacija odlična za osobe koje boluju od nesanice i depresije.

Pojačava želju za seksom

Nakon što počnete redovito meditirati, vrlo brzo ćete primijetiti da je vaša želja za seksom sve izraženija. Jedan od najčešćih razloga zašto u vezi ima manje seksa su umorni partneri. Meditacija će smanjiti razinu stresa, opustiti vas i učiniti da se osjećate odmornijima. Regulirat će razinu krvnog tlaka i cirkulaciju krvi.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije