Kako vođena meditacija poboljšava kvalitetu života?

Kako vođena meditacija poboljšava kvalitetu života?

Kako vođena meditacija poboljšava kvalitetu života?
  • Objavljeno: Utorak, 20.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Danas postoji mnogo dokaza o tome da meditacija može imati blagotvoran utjecaj na cjelokupno zdravlje.

Meditacija potiče sposobnost za učenje i pamćenje. Osim toga, potiče imunološki sustav, utječe na mozak i poboljšava kvalitetu života.

Ako niste u mogućnosti samostalno se opustiti, isprobajte vođenu meditaciju. Pronađite glas koji vam odgovara i koji djeluje opuštajuće. U nastavku donosimo pet jedinstvenih načina na koje djeluje vođena meditacija.

Otkrijte 7 čudesnih prednosti meditacije!

Vođena meditacija potiče bolji san

Mnogi faktori doprinose nesanici, a meditacija može pomoći postići duboki i opuštajući san. Zaboravite tablete za spavanje jer daju privremeni učinak i izazivaju ovisnost. Provedeno je istraživanje koje je uključivalo 49 osoba i svi su imali čvršći san nakon dvadesetominutne meditacije. Istraživanja pokazuju da meditacija smanjuje umor i depresiju.

Vođena meditacija stvara dublju vezu sa samim sobom

U početku možete imati problema s kontroliranjem misli i koncentracijom, no s vremenom ćete naučiti kako se izolirati i u potpunosti opustiti. Meditacija može pomoći da otkrijete svoju bit i napravite čvrstu poveznicu između fizičkog i duhovnog dijela sebe. Obraćajući pozornost na vlastite osjećaje i misli, stvorit ćete život pun istinske sreće.

Vođena meditacija smanjuje stres

Današnji način života pun je izazova i potencijalnog stresa. Bilo da se radi o obiteljskim odnosima, problemima na poslu ili u ljubavi, stres i anksioznost su u porastu. Istraživanja pokazuju da meditacija pozitivno djeluje na stres, otklanja brigu i tjeskobu što rezultira boljom produktivnošću, kvalitetnijim snom, raspoloženjem i ukupnom kvalitetom života.

Vođena meditacija jača samopouzdanje

Meditacija će promijeniti način na koji vidite sebe. Vaš pogled na svijet će biti pozitivniji i dobit ćete pozitivnu perspektivu o sebi. Meditacija daje priliku vidjeti svijet u pozitivnom svjetlu. Otkrit ćete svoje mjesto u svijetu i svrhu postojanja.

Ako ste početnik, pročitajte ovaj vodič za meditaciju!

Vođena meditacija stvara pozitivne vibracije

Meditacijom generirate i šaljete suosjećanje i pozitivne emocije u vlastitu okolinu. Od ovih pozitivnih vibracija koje šaljete, nećete samo vi imati koristi, već i vaša obitelji prijatelji.

Manje od 5 minuta svakodnevne meditacije može imati značajan utjecaj na vaš život na mnogo načina. Poboljšat ćete sveukupno zdravlje, san, koncentraciju, raspoloženje i blagostanje. Nije teško započeti s meditacijom. Odaberite mirno mjesto. To može biti vaša spavaća soba, dnevni boravak ili priroda. Udobno se smjestite, pustite laganu glazbu ili meditirajte u tišinu. Zatvorite oči i otpustite misli. Fokusirajte se na vlastito biće i svoju unutrašnjost.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije