Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako vođena meditacija poboljšava kvalitetu života?

Kako vođena meditacija poboljšava kvalitetu života?

Kako vođena meditacija poboljšava kvalitetu života?
  • Objavljeno: Utorak, 20.12.2016.
  • Broj pregleda: 917
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Danas postoji mnogo dokaza o tome da meditacija može imati blagotvoran utjecaj na cjelokupno zdravlje.

Meditacija potiče sposobnost za učenje i pamćenje. Osim toga, potiče imunološki sustav, utječe na mozak i poboljšava kvalitetu života.

Ako niste u mogućnosti samostalno se opustiti, isprobajte vođenu meditaciju. Pronađite glas koji vam odgovara i koji djeluje opuštajuće. U nastavku donosimo pet jedinstvenih načina na koje djeluje vođena meditacija.

Otkrijte 7 čudesnih prednosti meditacije!

Vođena meditacija potiče bolji san

Mnogi faktori doprinose nesanici, a meditacija može pomoći postići duboki i opuštajući san. Zaboravite tablete za spavanje jer daju privremeni učinak i izazivaju ovisnost. Provedeno je istraživanje koje je uključivalo 49 osoba i svi su imali čvršći san nakon dvadesetominutne meditacije. Istraživanja pokazuju da meditacija smanjuje umor i depresiju.

Vođena meditacija stvara dublju vezu sa samim sobom

U početku možete imati problema s kontroliranjem misli i koncentracijom, no s vremenom ćete naučiti kako se izolirati i u potpunosti opustiti. Meditacija može pomoći da otkrijete svoju bit i napravite čvrstu poveznicu između fizičkog i duhovnog dijela sebe. Obraćajući pozornost na vlastite osjećaje i misli, stvorit ćete život pun istinske sreće.

Vođena meditacija smanjuje stres

Današnji način života pun je izazova i potencijalnog stresa. Bilo da se radi o obiteljskim odnosima, problemima na poslu ili u ljubavi, stres i anksioznost su u porastu. Istraživanja pokazuju da meditacija pozitivno djeluje na stres, otklanja brigu i tjeskobu što rezultira boljom produktivnošću, kvalitetnijim snom, raspoloženjem i ukupnom kvalitetom života.

Vođena meditacija jača samopouzdanje

Meditacija će promijeniti način na koji vidite sebe. Vaš pogled na svijet će biti pozitivniji i dobit ćete pozitivnu perspektivu o sebi. Meditacija daje priliku vidjeti svijet u pozitivnom svjetlu. Otkrit ćete svoje mjesto u svijetu i svrhu postojanja.

Ako ste početnik, pročitajte ovaj vodič za meditaciju!

Vođena meditacija stvara pozitivne vibracije

Meditacijom generirate i šaljete suosjećanje i pozitivne emocije u vlastitu okolinu. Od ovih pozitivnih vibracija koje šaljete, nećete samo vi imati koristi, već i vaša obitelji prijatelji.

Manje od 5 minuta svakodnevne meditacije može imati značajan utjecaj na vaš život na mnogo načina. Poboljšat ćete sveukupno zdravlje, san, koncentraciju, raspoloženje i blagostanje. Nije teško započeti s meditacijom. Odaberite mirno mjesto. To može biti vaša spavaća soba, dnevni boravak ili priroda. Udobno se smjestite, pustite laganu glazbu ili meditirajte u tišinu. Zatvorite oči i otpustite misli. Fokusirajte se na vlastito biće i svoju unutrašnjost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije