Zaposlene majke ipak ne štete svojoj djeci

Zaposlene majke ipak ne štete svojoj djeci

Zaposlene majke ipak ne štete svojoj djeci
  • Objavljeno: Utorak, 20.10.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zaposlene majke ne nanose štetu svojoj djeci unatoč raširenom suprotnom mišljenju u javnosti, pokazuje veliko istraživanje.

Veliko istraživanje koje je obuhvatilo američku i britansku djecu rođenu 90-ih godina prošloga stoljeća pokazalo je da zaposlene majke ne utječu loše na svoju djecu. Naime, djeca čije su se majke vratile na posao prije njihova prvog rođendana nisu pokazala znakove ikakvog zaostajanja za ostalom djecom.

'Unatoč zabrinutosti javnosti u posljednje vrijeme da zaposlene majke štete svojoj djeci, stanje je ipak znatno drukčije. Nema nijednog dokaza koji podupire tezu o štetnosti. Dakle, nema razlike rade li majke puno radno vrijeme ili samo pola radnog vremena', stoji, među ostalim, u objavljenom znanstvenom izvješću.

Znanstvenici su promatrali 17.000 djece u okruženju njihova doma. Uočeno je da na djecu veći utjecaj ima stabilnost u kući nego zaposlenost majke.

Roditelji i brojni aktivisti pozdravili su ovo istraživanje posebno zato što je nekoliko zadnjih istraživanja obilježilo zaposlene majke kao problematične.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti