Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto obožavamo breskve?

Zašto obožavamo breskve?

Zašto obožavamo breskve?
  • Objavljeno: Srijeda, 09.07.2014.
  • Broj pregleda: 210
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Breskve su jedno od najčešće konzumiranih voća tijekom ljeta, odmah uz lubenicu, nektarine i dinje. Breskve su dobar izvor vitamina C, dijetalnih vlakana, niacina, kalija i vitamina A. Ako želite iskoristiti sve zdravstvene prednosti breskvi, stručnjaci savjetuju da ih jedete zajedno s korom.

No, breskve s ujedno i namirnica koja je na vrhu popisa namirnica s najvećim udjelom pesticida, stoga ih svakako konzumirajte samo za vrijeme njihove sezone, kada je udio pesticida značajno niži.

Pripremite smoothie od breskve i lanenih sjemenki!

Štite zdravlje očiju

Breskve sadrže beta karoten koji pospješuje cirkulaciju krvi unutar cjelokupnog organizma, uključujući i oči. Breskve mogu pomoći u prevenciji bolesti očiju i slabljenja vida.

Pospješuju zdravlje i izgled kože

To je jedna od najznačajnijih prednosti. Odličan su izvor vitamina C koji može učiniti čuda po pitanju zdravlja i izgleda kože.

Čisti tijelo od toksina

Breskve sadrže vlakna i kalij koji pospješuju rad bubrega i pomažu u prevenciji bolesti bubrega. Bubrezi i jetra su najzaslužniji za oslobađanje toksina iz tijela.

Provjerite zašto volimo breskve!

Pomažu u prevenciji raka

Istraživanja su pokazala da likopen i lutein, kojeg pronalazimo u breskvama, mogu pomoći u prevenciji nastanka različitih vrsta raka, a također su se pokazali učinkovitim i u smanjenju rizika od nastanka srčanih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti