Zašto obožavamo breskve?

Zašto obožavamo breskve?

Zašto obožavamo breskve?
  • Objavljeno: Srijeda, 09.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Breskve su jedno od najčešće konzumiranih voća tijekom ljeta, odmah uz lubenicu, nektarine i dinje. Breskve su dobar izvor vitamina C, dijetalnih vlakana, niacina, kalija i vitamina A. Ako želite iskoristiti sve zdravstvene prednosti breskvi, stručnjaci savjetuju da ih jedete zajedno s korom.

No, breskve s ujedno i namirnica koja je na vrhu popisa namirnica s najvećim udjelom pesticida, stoga ih svakako konzumirajte samo za vrijeme njihove sezone, kada je udio pesticida značajno niži.

Pripremite smoothie od breskve i lanenih sjemenki!

Štite zdravlje očiju

Breskve sadrže beta karoten koji pospješuje cirkulaciju krvi unutar cjelokupnog organizma, uključujući i oči. Breskve mogu pomoći u prevenciji bolesti očiju i slabljenja vida.

Pospješuju zdravlje i izgled kože

To je jedna od najznačajnijih prednosti. Odličan su izvor vitamina C koji može učiniti čuda po pitanju zdravlja i izgleda kože.

Čisti tijelo od toksina

Breskve sadrže vlakna i kalij koji pospješuju rad bubrega i pomažu u prevenciji bolesti bubrega. Bubrezi i jetra su najzaslužniji za oslobađanje toksina iz tijela.

Provjerite zašto volimo breskve!

Pomažu u prevenciji raka

Istraživanja su pokazala da likopen i lutein, kojeg pronalazimo u breskvama, mogu pomoći u prevenciji nastanka različitih vrsta raka, a također su se pokazali učinkovitim i u smanjenju rizika od nastanka srčanih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti