Kora ovog omiljenog voća smanjuje stres i potiče mršavljenje!

Kora ovog omiljenog voća smanjuje stres i potiče mršavljenje!

Kora ovog omiljenog voća smanjuje stres i potiče mršavljenje!
  • Objavljeno: Subota, 10.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Breskve su koštunjičave biljke iz porodice ruža, mnogima omiljeno voće koje se uzgajaju već stoljećima. Zapisi govore da su se počele uzgajati u Kini, gdje su postale simbol besmrtnosti i prijateljstva. Breskve su izrazito sočne, ukusne i slatke, a istraživanja su pokazala da imaju odlična ljekovita svojstva, naročito ako ih jedete s korom.

Breskva za mršavljenje

Breskve su savršena grickalica. Držat će vas duže sitima i spriječiti prejedanje, a jedna breskva sadrži 35 do 50 kalorija i nimalo masti.

Breskva za smanjenje stresa

U Mađarskoj ju nazivaju voćem smirenosti, a istraživanja su pokazala da je breskva odličan spas u stresnim situacijama. Svakodnevnim konzumiranjem značajno ćete smanjiti razinu kortizola u tijelu.

Breskva za prevenciju srčanih bolesti i dijabetesa

Breskve su odličan izvor fitokemikalija koje imaju antioksidacijsko djelovanje. Tako smanjuju razinu slobodnih radikala koji povećavaju rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 i raznih srčanih bolesti.

Breskva za prevenciju raka

Selenij, mineral s antioksidacijskim djelovanjem, spriječit će nastanak kancerogenih stanica i usporiti njihovo širenje.

Breskva za njegu kose

Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija breskvi može značajno smanjiti opadanje vlasi, suhoću tjemena i perut.

Breskva za njegu kože

Vitamini A i C odlični su za njegu kože, zbog čega ih se često dodaje u kozmetičke proizvode. Breskva je bogata ovim vitaminima pa redovita konzumacija može potaknuti regeneraciju tkiva kože.

Breskva za dišni sustav

Osobe koje pate od bronhitisa ili kroničnog kašlja spas mogu pronaći u čaju od breskve. Znanstvenici su dokazali da svakodnevno konzumiranje čaja od breskve može značajno ublažiti simptome bolesti dišnog sustava.

Breskva za bubrege i mjehur

Breskve imaju diuretsko djelovanje, čime pospješuju rad bubrega i mjehura, a tako ćete pomoći tijelu da se riješi toksina.

Breskva za prevenciju metaboličkog sindroma

Metabolički sindrom predstavlja skup različitih poremećaja u radu organizma, uključujući: inzulinsku rezistenciju, visoku razinu kolesterola i krvnog tlaka te prekomjernu količinu masti na području trbuha. Breskve imaju protuupalno djelovanje, smanjuju razinu lošeg (LDL) kolesterola, reguliraju razinu krvnog tlaka i razinu šećera u krvi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije