Zašto volimo morsku sol?

Zašto volimo morsku sol?

Zašto volimo morsku sol?
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Morska sol postaje sve popularnija jer pruža odlične prednosti za zdravlje. Morska sol se dobiva direktno iz mora i ne prolazi kroz kemijske procese koji mogu narušiti njezina svojstva.

Jača imunološki sustav

Morska sol će na prirodan način ojačati imunološki sustav i pomaže mu da se obrani od virusa, alergija i drugih autoimunih poremećaja.

Potiče mršavljenje

Vjerovali ili ne, morska sol pospješuje mršavljenje. Potaknut će rad probavnog sustava i oslobađanje probavnih enzima koji pomažu u prevenciji nakupljanja suvišnih kilograma i reguliraju rad probavnog sustava.

Pospješuje zdravlje kože

Morska sol pomaže u ublažavanju suhoće i svraba kože, kao i simptoma kožnih bolesti. Kupka s morskom soli otvara pore, popravlja cirkulaciju krvi, pospješuje dotok hranjivih tvari u kožu i regulira proizvodnju sebuma.

Ublažava simptome astme

Morska sol je odlična za prevenciju i ublažavanje simptoma bolesti respiratornog sustava. Morska sol će pomoći u smanjenju proizvodnje sluzi i olakšati disanje.

Pospješuje zdravlje srca

Kada se morska sol uzima s vodom, ona pomaže u regulaciji razine kolesterola. Može pomoći u smanjenju razine krvnog tlaka i prevenciji nepravilnog srčanog ritma.

 

 

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti