Zeleno povrće spašava od raka dojke

Zeleno povrće spašava od raka dojke

Zeleno povrće spašava od raka dojke
  • Objavljeno: Subota, 07.04.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene, kojima je dijagnosticiran rak dojke, trebaju svakodnevno jesti zeleno povrće kako bi smanjile rizik od umiranja.

Kineski tim znanstvenika je proveo istaživanje koje je objavljeno u američkom časopisu American Association for Cancer Research. Istraživanje je pratilo 5.000 žena s rakom dojke i to u razdoblju od 5 godina.

Ustanovili su da što su žene više zelenog povrća jele tijekom prve 3 godine, to je rizik od smrti bio manji za 22 do 62%.

Rizik od širenja i rasta stanica raka, kao i od ponovnog stvaranja kancerogenih stanica se također smanjio i to za 21 do 35%.

Zeleno lisnato povrće kao što je špinat, kupus, kelj, blitva ili zelena salata su odlični za cjelokupno zdravlje, a ovo istraživanje nam donosi još jedan razlog zbog kojega ga treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Zeleno lisnato povrće sadrži indole i izotiocijanate koji reguliraju hormonske poremećaje i bore se protiv stanica raka te potiču rad enzima koji sprječavaju sami nastanak kancerogenih stanica.

Znanstvenici ističu da je potrebno nastaviti istraživanje u kojemu će se mjeriti razina bioaktivnih spojeva raka dojke tijekom konzumiranja zelenog lisnatog povrća.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti