Žene glume orgazam zbog straha da će ih muškarci varati

Žene glume orgazam zbog straha da će ih muškarci varati

Žene glume orgazam zbog straha da će ih muškarci varati
  • Objavljeno: Petak, 25.11.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su također otkrili da što češće žene glume seksualni vrhunac, to su uspješnije u zadržavanju svog partnera.

Istraživači iz SAD-a, ispitali su 453 heteroseksualne žene u dobi između 18 i 46, o njihovim vezama koje su morale trajati najmanje šest mjeseci.

Više od polovice žena (53,9%) navelo je kako glume orgazam sa svojim trenutnim partnerom.

"Žene koje misle da imaju veći rizik da će im partner biti nevjeram, bile su pod većom vjerojatnošću da će glumiti orgazam," Telegraph prenosi zaključak voditelja istraživanja: Farnaze Kaighobadie sa Sveučilišta Columbia i Todda Shackelforda i Viviane Weekes-Shackelford s Oaklandskog sveučilišta.

Također su otkrili kako žene koje su glumile orgazam u jednom trenutku, imaju veću vjerojatnost da će im se razviti sumnja u vjernost njihovih partnera, za razliku od žena koje to nikada nisu učinile.

Znanstvenici su otkrili kako su žene razvile niz taktika kako bi bile spremne, ako bi imalo posumnjale da će ih njihov muškarac varati.

Takve taktike su uključivale različite stvari, od više truda s načinom odijevanja, praćenja kretanja partnera, pa do fizičkog ili verbalnog suočavanja s potencijalnim rivalima koje su „bacile oko" na njihovog partnera.

Znanstvenici su već ranije tvrdili kako žene koje uspijevaju doživjeti orgazam, imaju veću vjerojatnost da će zadržati svoje partnere.

No, za kraj dr. Kaighobadi ističe kako njeno istraživanje sugerira da bi se sposobnost žena da doživljavaju orgazam mogla promijeniti tijekom vremena i tako im omogućiti evolucijsku prednost.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti