Zašto odmah trebate uzeti ogledalo i pogledati svoj anus!

Zašto odmah trebate uzeti ogledalo i pogledati svoj anus!

Zašto odmah trebate uzeti ogledalo i pogledati svoj anus!
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svima je već dobro poznato kako bismo trebali pregledavati svoja intimna područja. Kako prenosi wellandgood.com, prema mišljenju američkog kirurga Evan-a Goldsteina, jednako je važno da pregled uključuje i vaše analno područje.

"Vanjski i unutarnji samopregled ključan je za mnoge dijelove tijela, ali ni stražnjica nije iznimka,“ rekao dr. Goldstein. Jasno je da je to područje koje je najteže pregledati samostalno, međutim u današnjem svijetu vrlo je jednostavno obaviti taj pregled kod kuće. Poslužit će vam malo ogledalo, ili još bolje, mobitel. Samo snimite fotografiju i povećate je za bolju vidljivost.

Što oblik stražnjice govori o vašem zdravlju?

Kako izgleda zdrava stražnjica?

Za početak je najbitnije da ste upoznati s anatomijom tijela. Stražnjicu čine koža, mišići i krvne žile.

  • Zdravi anus trebao bi izgledati kao ravnomjeran, skup "napućenih usana" s izraženim prijelazom između vanjske kože i "analne sluznice", tj. unutarnje sluznice vašeg anusa
  • Ne bi trebalo biti vidljivih ozljeda i posjekotina
  • Sluznica bi trebala biti crvenkaste boje

Bilo kakva promjena, kao što je promjena boje ili određena izbočenja, mogu biti znak da nešto nije u redu, posebno ako su se nepravilnosti pojavile odjednom. U tom slučaju, obavezno je kontaktirati liječnika.

Izraslina na anusu može biti simptom različitih stanja. Od onog najopćenitijeg – hemoroida, pa sve do raka anusa. Učestali samopregled vrlo je bitan jer se nepravilnosti tada mogu otkriti na vrijeme, što sprječava stvaranje ozbiljnijeg problema i komplikacija.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti