Žene se danas seksaju tri puta više od svojih majki

Žene se danas seksaju tri puta više od svojih majki

Žene se danas seksaju tri puta više od svojih majki
  • Objavljeno: Srijeda, 17.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Danas su mlade žene seksualno tri put aktivnije od generacije njihovih baka u seksualno oslobođenim 60-im godinama, pokazalo je istraživanje objavljeno u utorak.

Studija je utvrdila da su žene u razdoblju od 2000. do 2009. godina imale 5,65 različitih seksualnih partnera do navršene 24. godine. Gotovo svaka deseta ispitanica kazala je da je spavala s više od 10 različitih partnera. Nasuprot tomu, žene koje su imale više od dvadeset godina 60-ih godina prošlog stoljeća, iskušale su seks s prosječno 1,67 partnera.

Generacija žena koje su bile dvadesetgodišnjakinje 70-ih godina do svoje 24. godine promijenile su 3,72 seksualna partnera. U anketi ICM-a provedenoj za Lloyds Pharmacy, sudjelovalo je više od 3.000 žena u Velikoj Britaniji.

Statistički podaci britanskog instituta za rak pokazuju da stopa oboljenja od raka vrata maternice u žena do 25 godina ne opada, unatoč boljim i češćim pregledima. Iako je broj oboljenja od raka vrata maternice znatno pao u starijih žena u zadnjih deset godina, taj trend ne prati i žene do 25 godina.

Razlog tomu mogao bi biti povećan broj seksualnih partnera, navodi Lloyds Pharmacy. 'Zaraze Humanim Papilloma virusom vrlo su česte, naročito u mladih ljudi', navodi Clare Kerr, čelnica odjela za seksualno zdravlje u Lloyds Pharmacy. HPV je jedan od naječšćih uzroka raka vrata maternice.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti