Žene starenjem sve više uživaju u seksu?

Žene starenjem sve više uživaju u seksu?

Žene starenjem sve više uživaju u seksu?
  • Objavljeno: Petak, 11.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene srednje dobi su zadovoljnije seksom, bez obzira na to što njihovi partneri imaju problema s izvedbom u spavaćoj sobi.

U istraživanju britanskih znanstvenika, u kojemu je sudjelovalo 1000 parova u dobi od 50 do 79 godina, je pokazano da žene uživaju u seksu više dok su starije. Muškarci, za razliku od žena, su manje zadovoljni seksom.

Čak 16% muškaraca u dobi od 50 do 59 godina je izjavilo da su vrlo nezadovoljni seksualnim životom, u usporedbi s tek 10% žena.

Među muškarcima starijima od 70 je njih 25% nezadovoljno seksualnim životom, a tek 7% žena misli isto.

Poznato je da žene više vole i cijene svoje tijelo kako stare. Stoga ni ne čudi da tek tada i počnu u potpunosti uživati u seksu.

Samo 18% parova starijih od 50 je izjavilo da prakticiraju seks svaki dan ili nekoliko puta tjedno. Također ih je 18% izjavilo da seks prakticiraju tek jednom tjedno.

Čak 21% parova je izjavilo da seks prakticiraju svakih nekoliko tjedana ili jednom mjesečno. Najviše njih, točnije 27%, je izjavilo kako seks prakticiraju rijetko.

Žene su u ovoj dobnoj skupini znatno zadovoljnije seksom u odnosu na muškarce. Glavni uzrok nezadovoljstva seksom kod muškaraca je pad razine testosterona, zbog čega imaju problema s postizanjem i održavanjem erekcije, ali i samim libidom, odnosno željom za seksom.

Ipak, žene su izjavile da, bez obzira na seksualne poteškoće s kojima se susreću njihovi partneri, njihova želja za seksom nije nimalo manja te da uživaju u seksu.

Znanstvenici ističu da seksualni život ne mora i ne bi smio prestati starenjem. Srednja životna dob jest dob u kojoj su partneri blizu ostvarenja svega što su planirali, imaju više vremena jedno za drugo i osjećaju se ugodno u svojoj koži.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti