Evo kada je najbolje postati majka!

Evo kada je najbolje postati majka!

Evo kada je najbolje postati majka!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.02.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Postoji li pravo vrijeme za majčinstvo? Najnovija istraživanja su pokazala kako trudnoća poslije 35. godine ima svojih prednosti.

Prosječna dob žena koje prvi put postaju majke je sve veća. Žene se u tridesetima i četrdesetima osjećaju sigurnije i veća je vjerojatnost da su se ostvarile na području privatnog i poslovnog života.

Saznajte što sve otkriva ultrazvuk u trudnoći!

Trudnoća nakon 35. godine se nekada smatrala vrlo rizičnom. Na sreću, znanost je potvrdila mnoge koristi kasnije trudnoće.

Provedeno je istraživanje koje je uključivalo 830 žena koje su ušle u menopauzu. Istraživači su testirali planiranje, vizualnu percepciju, govornu memoriju, koncentraciju i mogućnost zadržavanja pažnje.

Žene koje su prvi put rodile nakon 24. godine imale su bolje rezultate na testovima mentalne oštrine, rješavanja problema i testovima govornih vještina u odnosu na žene koje su rodile između 15. i 24. godine. Žene koje su prvi put rodile nakon 35. godine, imale su bolje kognitivne vještine i verbalnu memoriju.

Ovo je povezano sa porastom estrogena i progesterona u trudnoći koji imaju značajan utjecaj na funkciju i sastav mozga, naročito kada se prva trudnoća dogodi u kasnijoj dobi.

Odluka o tome kada ćete postati majka nikada nije jednostavna. Svaka trudnoća je drugačija i, ovisno o vašoj dobi, ima više ili manje prednosti. Najvažnije je brinuti o sebi i bebi pod stručnim nadzorom liječnika za vrijeme trudnoće kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti