Znate li što je Movember?

Znate li što je Movember?

Znate li što je Movember?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Brkati studeni ili Movember je doba godine i pokret kada muškarci ne briju brkove (i bradu) punih 30 dana. Cilj je osvijestiti opasnost od raka prostate, a kampanja je počela jer su sve mlađi muškarci počeli obolijevati. U opasnosti su naši očevi, partneri, braća i prijatelji, a studeni je posvećen upravo njima i prevenciji ove smrtonosne bolesti.

Movember je pokrenut kako bi osvijestili ljude, posebno muškarce, i potaknuli ih na samopregled i odlazak kod liječnika. Želja je smanjiti broj oboljelih i spriječiti rak prostate i rak testisa. Naglasak je i na financiranju i ulaganju u najinovativnija istraživanja koja će imati globalni utjecaj. Stoga je važno priključiti se projektu i zaustaviti prerano umiranje muškaraca.

Istražite upozoravajuće znakove raka prostate!

Ako želite sudjelovati u Movemberu i učiniti dobru stvar, slijedite ove korisne savjete:

Obrijte se.

Tako ćete imati čisto platno što je najbolji početak za sudjelovanje u projektu. 1. studeni bi trebao biti posljednji put u mjesecu kada ste koristili britvicu. Ako ste malo zakasnili, zaboravite britvicu do kraja mjeseca.

Pripremite se za svrbež

Nitko nije rekao da je puštanje brkova lak posao. Nakon nekoliko dana, počet će vas svrbjeti, ali morate biti hrabri. S vremenom će svrbež nestati.

Njegujte ih.

Za one koji nisu navikli imati dlake na licu, morat će pružiti brkovima malo ljubavi i pažnje. Nemojte ih zaboraviti redovito češljati i šamponirati. Brinite se o brkovima kao o kosi.

Recite svima

Ljudi će vjerojatno komentirati vaš novi imidž. Iskoristite to vrijeme za raspravu o zdravstvenim problemima muškaraca.

Brijanje

Kada dođe 1. prosinac, slobodno obrijte brkove. U protivnom, upozoravamo vas da biste mogli postati sentimentalni i možda odlučite zadržati brk. Odlučite li se za tu opciju, njegujte ih i dalje, sve do 1. studenog iduće godine i krenite ispočetka.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti