Kako jednostavno ukloniti žvakaću gumu iz kose, s posteljine i odjeće

Kako jednostavno ukloniti žvakaću gumu iz kose, s posteljine i odjeće

Kako jednostavno ukloniti žvakaću gumu iz kose, s posteljine i odjeće
  • Objavljeno: Petak, 19.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Žvakaća guma ima brojne mane i prednosti. Neka istraživanja je povezuju s gubitkom kilograma, poboljšanim pamćenjem i smanjenjem stresa, druga je navode kao mogućeg uzročnika nadutosti i problema sa zubima.

Sastoji od posebne vrste molekula zbog kojih vam obična voda ili pokušaj da je skinete oštrim predmetom neće pomoći da je uklonite. Ako imate malu djecu, sigurno ste se našli u situaciji da ste ih našli zalijepljene u kosi, na posteljini, tepisima ili odjeći. Umjesto da pribjegavate škarama, evo nekoliko savjeta kako odlijepiti žvakaću gumu:

Kako ukloniti žvakaču gumu

U mnogim slučajevima škare se mogu činiti kao najbolje i jedino rješenje za uklanjanje žvakaće, no postoji nekoliko rješenja radi kojih ćete ih ostaviti u ladici.

Maslac od kikirikija

Korištenje maslaca od kikirikija može djelovati na ljepljivi sastojak žvakaće gume te olakšati njeno uklanjanje iz kose, piše Healthline. Budući da su maslac od kikirikija i kauguma hidrofobni (odbijaju vodu i lijepe se na bazi ulja), lakše im je držati se jedno za drugo nego za kosu. Da biste uklonili žvakaću iz kose, zahvaćeno područje u potpunosti prekrijte maslacem od kikirikija, a zatim pričekajte nekoliko minuta te uklonite.

Ulja za kuhanje

Tvari u vašem ulju za kuhanje razgrađuju ljepljivost kaugume. Nanesite na kosu repičino, maslinovo ili kokosovo ulje na mjesto gdje se zalijepila kauguma, a zatim uklonite prstima ili češljem.

Kocka leda

Ako vam se korištenje ulja čini previše neuredno, možete pokušati s ledom. Zamrzavanje kaugume može smanjiti njenu ljepljivost i omogućiti lakše uklanjanje iz kose. Također, ledom se poslužite i ako vam se žvakaća zalijepila na odjeću ili posteljinu. Na žvakaću gumu stavite nekoliko kockica leda i ostavite 5-10 minuta. Kako se led topi, žvakaća guma postaje tvrđa pa ju samo trebate „odlijepiti“ nožem.

Ocat

Ocat je također pokazao kao učinkovito sredstvo za uklanjanje žvakaće, jer njegova kiselost može otopiti vezu između nje i vlasi. Premažite kosu octom, pričekajte nekoliko minuta, a zatim je raščešljate češljem sa širokim zupcima.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti