Funkcioniraju li ovi biljni lijekovi?

Funkcioniraju li ovi biljni lijekovi?

Funkcioniraju li ovi biljni lijekovi?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Češnjak
Prodaje se u obliku kapsula ili praha, za ovaj dodataka se smatra da snižava kolesterol i krvni tlak te da ima antibiotska svojstva. Iako ima svoje prednosti nije ga dovoljno koristiti kao jedini tretman za visoki kolesterol, hipertenziju ili infekcije. Nemojte ga uzimati ako uzimate aspirin ili antikoagulanse.

Echinacea
Milijuni ljudi uzimaju echinaceu jer vjeruju da pojačava imunitet i pomaže spriječiti prehlade. Studije su pokazale proturječne rezultate, vjerojatno zbog varijacija u sadržaju testiranih proizvoda. Čini se da jedna vrsta, Echinacea purpurea, najbolje funkcionira. Nije na odmet, osim ako ste alergični na ambroziju, imate autoimuni poremećaj ili uzimate lijekova koji mogu oštetiti jetru.

Kamilica
Ova biljka ima neka antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva. Preporučuje se za bolji san, smirivanje želuca, upaljenog grla i oslobađanje od bronhijalnog zagušenja. Neki tvrde da olakšava bolove od artritisa i menstrualnih grčeva, te da kupka od kamilice može smanjiti simptome hemoroida. Izbjegavajte kamilicu ako pijete antikoagulanse, alergični ste na tratinčicu ili ste trudni.

Ginkgo biloba
Dokazi pokazuju da ginkgo biloba ima pozitivan učinak na krvožilni sustav, vjerojatno zato što sadrži flavonoide , organske kiseline i pomaže eliminirati slobodne radikale. Ima antiupalna svojstva i smanjuje sklonost stvaranju krvnih ugrušaka. Neki liječnici ju preporučuju za poboljšanje memorije, cirkulaciju nogu ili olakšavanje kognitivnih oštećenja zbog smanjenog protoka krvi u mozgu. Nemojte ju uzeti ako uzimate antikoagulanse.

Đumbir
Ovaj korijen je siguran i učinkovit protiv mučnine, ali tvrdnje da koristi srcu, probavnom traktu ili plućima su nedokazane.

Glog
Lišće i cvijeće s ovog stabla se koristi za liječenje srčanih bolesti. Utvrđeno je da jača srce i može se koristiti za liječenje blagog zatajenja srca. Budite sigurni da vaš liječnik zna ako ga odlučite probati.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije