Kurkuma ekstrakt: je li ovo najbolji dodatak prehrani?

Kurkuma ekstrakt: je li ovo najbolji dodatak prehrani?

Kurkuma ekstrakt: je li ovo najbolji dodatak prehrani?
  • Objavljeno: Subota, 23.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kurkuma je jedan od najpopularnijih i najzdravijih začina na svijetu. O blagodatima kurkume pričaju mnogi stručnjaci, a postavlja se pitanje u kojem je obliku kurkuma najzdravija, odnosno na koji način se mogu najbolje iskoristiti zdravstvene prednosti kurkume. Jedan od najpopularnijih načina za apsorpciju korisnih tvari je uzimanje dodataka prehrani koji sadrže određene elemente, a postoji mnoštvo onih koji sadrže kurkumu ili ekstrakt kurkume.

Ultra strong kurkumin formulacije BCM-95 po zdravstvenim prednostima izdvaja se od svih drugih dodataka prehrani koji sadrže ekstrakt kurkume. Ultra strong kurkumin BCM-95 patentirana je formulacija koja sadrži sve tri vrste kurkuminoida – kurkumin, demetoksikurkumin i bisdemetoksikurkumin i eterično ulje kurkume standardizirano na 95% kurkuminoida.

Koje zdravstvene prednosti kurkuma ima?

Brojna istraživanja Ultra strong kurkumin BCM-95 pokazala su da ono ima sljedeće zdravstvene prednosti:

  • povećava neurogenezu, odnosno potiče stvaranje novih neurona u mozgu
  • povećava broj živčanih matičnih stanica te ima sposobnost blokiranja aktivacije neuroupalnih mikroglija stanica
  • pomaže u održavanju normalne razine šećera u krvi
  • pokazuje značajno gastroprotektivno djelovanje

Sangreen Ultra strong kurkumin BCM-95 možete kupiti ovdje.

Za što je kurkuma dobra?

Sangreen Ultra strong kurkumin BCM-95 jedinstven je proizvod, učinkovit za neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointestinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge ekstrakte kurkume.

Apsorpcija Ultra strong kurkumin BCM-95 na 100% prirodan način je povećana za 7 puta. Isto tako, za razliku od drugih kurkumina čija metoda analiza antioksidansa pokazuje rezultat od 4.000, Ultra strong kurkumin BCM-95 ima rezultat 15.000 i općenito je prihvaćen kao siguran, pouzdan i čist proizvod. Osim toga, vodeći se mišlju da je dodatak prehrani onoliko dobar koliko je dobra njegova najslabija komponenta, terapeutske koristi Ultra strong kurkumin BCM-95 dokazuju se rigoroznim kliničkim ispitivanjima.

Kod kojih stanja kurkuma pomaže?

Sangreen kurkumin BCM-95. dobio je 2018. godine patent za uporabu u liječenju kod: Alzheimerove bolest, reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i depresije.

Različita kontrolirana istraživanja ispitivala su učinak Sangreen Ultra strong kurkumina BCM-95 na raspoloženje kod stanja teške depresije. Rezultati su pokazali da djelovanje Ultra strong kurkumina BCM-95 može biti posljedica povećanja serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu pa je zaključeno da Ultra strong kurkumin BCM-95 može biti koristan modulator raspoloženja.

Osim toga, sudionici istraživanja s reumatoidnim artritisom i osteoartritisom pokazali su najviši postotak poboljšanja među 3 različite skupine koje su imale druge terapije. Visina CPR C- reaktivnog proteina, kojim se mjeri sistemska upala, najviše se smanjila u skupini koja je koristila Ultra strong kurkumin BCM-95.

Sangreen kurkuma tablete možete kupiti ovdje.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije