Riješite se unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja uz ylang-ylang

Riješite se unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja uz ylang-ylang

Riješite se unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja uz ylang-ylang
  • Objavljeno: Srijeda, 10.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ylang-ylang, svojim senzualnim i opojnim mirisom već desetljećima, uz romantičnu ružu i neodoljiv jasmin, odiše svojom zavodljivošću.

To egzotično visoko drvo, rasprostranjeno širom tropske Azije, ili kako se još naziva cvijet nad cvjetovima, svojim nježnim i elegantnim žutim cvjetovima podsjeća na graciozne dizajnerske večernje haljine izazivajući zavodljive uzdahe.

Ylang-ylang potiče senzualno zadovoljstvo i seksualnu privlačnost, pa se od davnina u Indoneziji koristi kao moćan afrodizijak, a njegove latice posipale su se po postelji u prvoj bračnoj noći.

Djelotvornost ovog eteričnog ulja, osim u parfemskoj industriji, koristi se i u aromaterapiji. Osim afrodizijačke snage pokazuje relaksirajući i antidepresivni učinak, primjenjuje se kod povišenog krvnog tlaka, a u njezi kože potiče obnovu stanica, uravnotežuje lučenje sebuma, stimulira cirkulaciju i potiče rast kose.

Istražite čudesni svijet aromaterapije!

Eterično ulje ylang-ylang (cananga odorata) dobiva se parnom destilacijom tek ubranih cvjetova u više frakcija od kojih je mirisno i djelotvorno najkvalitetnija (a ujedno i najskuplja) prva „ekstra“ frakcija, a ostale dvije rezultiraju različitim kemijskim sastavom i primjenom.

No, zbog izuzetno visoke cijene, na tržištu se većinom nalaze jeftinija ulja kao produkti svih frakcija, a u parfemskoj industriji se koriste sintetske imitacije ovog eteričnog ulja.

U aromamasaži je idealno ulje za osobe izložene fizičkim naporima, stresu, nervozi, a dovoljna je jedna kap tog žućkastog, gustog i mirisno intenzivnog eteričnog ulja da izmami osjećaj smirenosti, otkrivajući snagu za rješavanje unutarnjeg nemira i potisnutih osjećaja.

Iskusan aromaterapeut odabrati će samo eterično ulje ekstra frakcije dobivši najveću djelotvornost: snažnu, euforičnu i opojnu mirisnu notu koja pobuđuje radost življenja.

Jedna filipinska legenda govori o bračnom paru koji je u životu imao sve što je mogao poželjeti, osim djece. U san im dolaze bogovi govoreći da će im podariti kćer uz uvjet da ona nikada u životu ne smije dotaknuti muškarca. Pristajući na dogovor s bogovima, dobiju kćer i nazovu je Ilang (Cvijet).

Saznajte kako aromaterapiju koristiti u svakodnevnom životu!

Djevojka je izrasla u pravu ljepoticu izmamljujući neodoljive uzdahe muškaraca, a istovremeno ne dopuštajući im njihov prilazak.

Jednog dana djevojka je, berući cvijeće u vrtu, ugledala mladića koji je dugo vremena bio u nju zaljubljen. Prišao joj je, primio za ruke i priznao joj svoju ljubav.

Čim su se njihove ruke dotakle, Ilang je nestala i na mjestu gdje je stajala izraslo je drvo s vrlo nježnim cvjetovima. Mladić je od tuge viknuo „Ilang! Ilang!“.

I danas luta magičnim vrtom, zazivajući njeno ime kroz vječnost.

Salon ljepote Lunula
Krste Odaka 6, Zagreb
01 55 74 250

www.lunula.hr

Najnovije

Najčitanije