Treba li vašem tijelu detoksikacija?

Treba li vašem tijelu detoksikacija?

Treba li vašem tijelu detoksikacija?
  • Objavljeno: Petak, 04.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Detoksikacija

Kako možete prepoznati da je vašem tijelu potrebna detoksikacija? Vaše tijelo će vam samo reći, a na vama je da znate kako komunicirati s vlastitim tijelom.

Često su simptomi nekih stanja vrlo slični i svaka ih osoba osjeća s vremena na vrijeme. Ono, na što trebate obratiti pažnju, jest učestalost javljanja tih simptoma. Ako se primijetili da se neki od ovih simptoma javljaju na svakodnevnoj bazi, velika je vjerojatnost da je vašem tijelu potrebna detoksikacija. Možda neće moći ukloniti sve simptome, ali u većini slučajeva ćete poboljšati cjelokupno stanje organizma.

Niska razina energije i umor

Možda mislite da je svakodnevna niska razina energije nešto što je normalno, s obzirom na sve veću potrošnju energetskih napitaka i pića s kofeinom.

Ako manjak energije pokušavate nadomjestiti stimulansima, kao što su kofein ili taurin, problem nećete dugoročno riješiti, već ga možete i pogoršati. Nakon naglog porasta razine energije često slijedi i nagli pad, zbog čega se osjećate još gore nego prije. Ne samo da su ovi napitci štetni za jetru, već njihovo svakodnevno konzumiranje može uzrokovati kronično nisku razinu energije.

Ako se ujutro probudite umorni i tako se osjećate većinu dana, a uz to se i letargični, svakako biste trebali razmisliti o detoksikaciji. Programi detoksikacije koji se temelje na čišćenju crijeva će vam pomoći da eliminirate nečistoću iz organizma, osjećate se lakše i uklonite nakupljene toksine. Detoksikacija vam može pomoći da uklonite tvari koje vas sprječavaju da se osjećate dobro i imate visoku razinu energije.

Zatvor

Kronični zatvor je znak da nešto nije u redu s probavnim sustavom. Ako ste pokušali povećati unos vlakana i promijenili ste prehrambene navike, a još uvijek imate zatvor, moguće je da vam tijelo govori da mu je potrebno čišćenje. Česti zatvori su znak da je tijelu potrebna detoksikacija.

Ako ste godinama nakupljali nečistoće u svojim crijevima, uključujući i ostatke fekalne tvari, zatvor može postati još veći problem.

Tijekom čišćenja crijeva ćete unositi veliku količinu zdravih namirnica, kao što je svježe voće i povrće, a smanjit ćete unos pržene hrane i ostalih nezdravih namirnica koje vašem tijelu ne odgovaraju. Također ćete unijeti vitamine i minerale za kojima vaše tijelo žudi. Čišćenje crijeva će vam pomoći da očistite cijeli probavni sustav.

Problemi s koncentracijom

Postoje energetska pića koja obećavaju bolju koncentraciju. Možda upravo zbog toga i postoji velika potreba za detoksikacijskim programima.

Ako neprestano imate osjećaj da se ne možete fokusirati i normalno razmišljati, tijelo vam možda šalje znak da mu je potrebna detoksikacija. Nemojte to krivo protumačiti i početi uzimati stimulanse ili lijekove.

Jednom kada se oslobodite svih toksina, iznenadit ćete se koliko ćete se bolje moći fokusirati i stizati sve obavljati na vrijeme. Detoksikacija će vam pomoći ukloniti toksine koji sputavaju mozak da nesmetano radi. Čišćenje od candide može vratiti fokus i koncentraciju tako što će vam pomoći da se riješite prekomjerne količine štetne candide.

Osjećaj depresije

Način na koji se osjećate uvelike ovisi o tome što unosite u svoj organizam. Vaše raspoloženje se mijenja sukladno promjenama u prehrani. Konzumacija namirnica loše kvalitete i namirnica koje su toksične vas nakon nekog vremena može dovesti do depresije.

Problem je u tome što će toksini blokirati nutritivne tvari i otežati put prema mozgu. Toksini imaju mogućnost da se zadrže u tijelu i ostanu tamo poprilično dugo. U ovom slučaju je detoksikacijski program neophodan.

Važno je da znate razlučiti razliku između lošeg raspoloženja i osjećaja depresije u odnosu na kliničku depresiju. Detoksikacija neće izliječiti kliničku depresiju, za liječenje kliničke depresije se trebate posavjetovati s liječnikom. No, detoksikacija će vam pomoći da se prestanete osjećati depresivno. Oslobodit će tijelo od nakupljenih toksina koji uzrokuju negativno razmišljanje.

Pretilost i problemi s mršavljenjem

Ako ne možete postići svoju zdravu tjelesnu težinu, bez obzira na sav trud, moguće je da vam je potrebna detoksikacija. Upoznajte tijelo sa zdravim namirnicama jer će one učiniti čuda kada je u pitanju oslobađanje od toksina. Toksini mogu spriječiti apsorpciju vitamina i minerala.

Kada ste na detoksikacijskom programu, tijelo vraćate u normalu. Detoksikacija će vam pomoći da se oslobodite nečistoća i izgubite kilograme, a ujedno i počnete sa usvajanjem zdravih prehrambenih navika.

Detoksikacija će vam pomoći da počnete ispočetka i riješite se toksina prije nego što promijenite prehrambene navike.

Problemi sa spavanjem

Velika količina nakupljenih toksina vas može držati budnima tijekom noći i uzrokovati nemiran san, upravo zbog toga što se narušio prirodan tjelesni ciklus. Melatonin tijelu šalje signal da je vrijeme za spavanje, a suvišni toksini mogu otežati oslobađanje melatonina.

Kada tijelo konstantno držite u neprirodnom stanju, što je često slučaj kada imate previše toksina, osjećat ćete se kao da niste u ritmu s prirodom. Bit ćete budni do kasnih sati i budit ćete se kasnije nego što biste htjeli, a možda ćete osjećati da vam treba više sna nego inače.

Isprobajte detoksikacijski program prije nego što počnete uzimati tablete za spavanje jer dugoročno uzimanje tableta za spavanje može dodatno pogoršati problem.

Detoksikacija će vam pomoći da tijelo vratite u prirodan stadij. Tada ćete moći slijediti cirkadijalni ritam, postajat ćete umorni u pravo vrijeme i spavat ćete mirno jer će se melatonin oslobađati u adekvatnoj količini. Budit ćete se svježi i odmorni.

Seksualna disfunkcija

Zanimljivo je to da se veliki broj slučajeva seksualne disfunkcije može riješiti adekvatnim detoksikacijskim programom. Vaši spolni organi su isti kao i svi drugi organi u tijelu, i njihov rad i funkciju možete narušiti kada je u tijelu nakupljeno previše toksina.

Veliki broj ljudi ističe da nakon detoksikacijskog programa osjeća rast seksualne želje i seksualno su aktivniji, u odnosu na razdoblje prije započinjanja detoksikacijskog programa.

Ako nikada niste radili detoksikacijski program i osjećate da je želja za seksom manja, to ne mora nužno biti znak starenja, već znak da je vašem tijelu potrebna detoksikacija.

Ako vaši spolni organi ne dobivaju adekvatnu količinu vitamina i minerala, neće moći obavljati svoju funkciju zahvaljujući toksinima u tijelu. Vaša performansa može također biti manje kvalitetna, a vi ćete možda kriviti sebe, a ne toksine.

Česte glavobolje

Ponekad je uzročnike glavobolje lako identificirati. To može biti stresan dan ili višesatno izlaganje buci. No, ako su vaše glavobolje česte i za to nemate objašnjenje, moguće je da je vrijeme za detoksikaciju.

Tijelo glavoboljama često daje znak da nešto nije dobro. Na taj način privlači pažnju. Umjesto da pijete tablete protiv bolova, probajte riješiti uzrok glavobolje, a to su često toksini.

Probajte započeti s detoksikacijskim programom kako biste vidjeli hoće li glavobolje prestati. No, trebate se pripremiti i na to da glavobolje mogu postati intenzivnije tijekom detoksikacijskog programa. Kada završite s detoksikacijskim programom, glavobolje bi trebale nestati ili se barem značajno ublažiti.

Detoksikacija će vam pomoći da se riješite nečistoća koje uzrokuju učestale glavobolje.

Neobjašnjivi bolovi i osjetljivost

Budite li se svako jutro s bolovima iako prethodni dan niste radili ništa što bi ih moglo uzrokovati? Ako se bavite sportom, buđenje s bolovima je sasvim normalno. No, što kada za bolove nemate objašnjenja?

Kada se u vašem tijelu nakupe toksini koji trebaju izaći, postoji rizik od nastanka upale zato što je veliki broj namirnica i pića toksično i mogu uzrokovati upalu.

Ako nikada niste radili detoksikaciju kako biste eliminirali te toksine, to znači da su se oni godinama nakupljali i mogu uzrokovati bolove i osjetljivost na području cijelog tijela. Detoksikacija će ublažiti upalu i na taj način smanjiti bolove i osjetljivost u tijelu.

Problemi s kožom i alergijske reakcije

Možda ste primijetili da imate problema s kožom i ništa što ste probali ne može riješiti taj problem. Lokalno nanošenje krema neće pomoći jer su problemi s kožom uzrokovani prekomjernom količinom toksina u tijelu. Vrijeme je da slijedite detoksikacijski program za koji je utvrđeno da pomaže u rješavanju problema s kožom.

Trebate imati na umu da je česta nuspojava detoksikacije upravo osip i neki drugi kožni problemi, naročito ako se oslobađa velika količina toksina. Ovi problemi će se ublažiti kada detoksikacijski program završi.

Detoksikacija će riješiti uzrok problema, ukloniti toksine iz tijela koji mogu uzrokovati nastanak osipa, prištića i alergijskih reakcija. Također će ublažiti simptome astme, kihanje i kašljanje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije