Isprobala sam najpopularnije vrste detoksikacije i ovo trebate znati!

Isprobala sam najpopularnije vrste detoksikacije i ovo trebate znati!

Isprobala sam najpopularnije vrste detoksikacije i ovo trebate znati!
  • Objavljeno: Srijeda, 02.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Detoksikacija

Saznajte sve o najpopularnijim načinima detoksikacije i kako sam se osjećala za vrijeme ovog zahtjevnog istraživanja!

Početak godine je idealno vrijeme za razmišljanje o zdravoj prehrani. Nakon sve hrane koju sam pojela za blagdane, možete se okladiti da se ne osjećam dobro. Da, pokušala sam unijeti više vode u organizam ali, to jednostavno nije dovoljno. Ovom napaćenom organizmu treba oporavak i odmor.

Zato sam isprobala tri najpopularnija oblika detoksikacije i evo što sam zaključila!

Tekući detoks

Došlo je vrijeme za ozbiljne mjere! Na tekućem detoksu pijete samo sokove od voća i povrća, smoothieje ili jedete juhe u trajanju od jednog dana do dva tjedna.

Ovo je užasno! Većina sokova nema dovoljno proteina, vlakana, masnoća i kalorija. Izuzetno je teško zadovoljiti svoje prehrambene potrebe ako samo pijete sokove. A o vrtoglavici i malaksalosti vam neću ni pričati! Izdržala sam tri dana. I nije bilo lako o čemu možete čitati u tekstu „Gdje se susreću Brad Pitt i jednorozi ili, kako izgleda 3 dana dektosikacije smoothijima?“.

Detoks jetre

Novi trend je unos hrane koja podržava prirodnu obranu tijela od štetnih tvari. Ističu se prednosti jabučnog octa (odvratno za popiti), zelenog čaja (nije tako loše) i vode s limunom (možda će vas boljeti želudac).

Istražite prednosti vode s limunom za koje niste znali!

Neki detoks programi predlažu da svako jutro popijete neki od ovih napitaka. Koliko su ukusni, to ćete procijeniti sami. Uz to, jedite cjelovite žitarice, kikiriki, sjemenke (konoplja, sezam i suncokret), avokado, banane, špinat i zeleno lisnato povrće. Vaše tijelo također treba određene hranjive tvari iz hrane kako bi se uklonili toksini. Ubacite i kurkumu, peršin, ribu i češnjak. Nije teško i zapravo je jako ukusno!

Ako se želite osloboditi toksina, pripremite ovaj čaj!

Detoks crijeva

Postoje napitci, proizvodi i dodatci koji tvrde da čiste debelo crijevo. Često se spominje nakupljanje otpada u debelom crijevu. Zato sam isprobala ove načine za uklanjanje otpada iz debelog crijeva. Srećom, to nije bilo nimalo strašno.

Isto tako, dala smo priliku i napitku koji čistiti organizam od toksina i prazni crijeva. I znate što, uopće nije loš. Trebat će vam malo vremena da se naviknete na okus i treći dan ćete ga popiti u par gutljaja.

Ono što je jako važno naglasiti: ako pazite na prehranu i većinu vremena jedete zdravo, nema potrebe za detoksikacijom. Organizam neće biti opterećen i moći će normalno funkcionirati.

U slučaju da pretjerate i par dana jedete nezdravo, ne brinite. Dok god to nije stil života dovoljno je da sljedećih nekoliko dana malo više pazite na prehranu i više se krećete. Tijelo i duh će vam puno bolje funkcionirati ako pazite na njih!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije