Kako će retrogradni Merkur utjecati na vaš horoskopski znak? Oprez do 25. travnja!

Kako će retrogradni Merkur utjecati na vaš horoskopski znak? Oprez do 25. travnja!

Kako će retrogradni Merkur utjecati na vaš horoskopski znak? Oprez do 25. travnja!
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Horoskop

Od 1. travnja do 25. travnja razdoblje je za ponovnu procjenu i ponovno kalibriranje naše komunikacije i planova putovanja, osiguravajući da smo usklađeni s našim pravim namjerama. Kako retrogradni Merkur utječe na svaki horoskopski znak?

  • Mjesečni horoskop po znakovima za travanj 2024.

Ovan

Ovo razdoblje retrogradnog Merkura je kozmički poziv na introspekciju, posebno dotičući vašu prvu kuću samoidentiteta. To je vrijeme za duboko samootkrivanje i razmišljanje.

Ovdje se ne radi o ulogama koje igrate za druge ili o maski koju nosite u trenucima altruizma. To je duboko poniranje u vašu autentičnu bit. Suština onoga što jeste, osobito ako ste ignorirali sebe kako biste zadovoljili potrebe onih oko vas. Vrijeme je da se ponovno povežete s osobom koja je oduvijek bila ispod površine.

Bik

Vaše putovanje za vrijeme ovog retrogradnog Merkura poziva vas u dubine vaše duhovne 12. kuće.

Ova faza je postavljena za intimno suočavanje sa svojim ja u sjeni. Ovo istraživanje se ne odnosi na označavanje aspekata vaše osobnosti kao dobrih ili loših, već na iznošenje na vidjelo nesvjesnog, nevidljivog i aspekta vašeg bića koji tek treba biti ostvaren.

Vaša odlučnost da napredujete bit će vaš svjetionik, koji će vas voditi kroz introspekciju, a vaše emocije će potaknuti vaš nagon. Iako možete pronaći utjehu u samoći daleko od užurbane društvene scene, ovo razdoblje daje vašoj podsvijesti prostora da preberete i osmislite vrtlog emocija i iskustava.

Blizanci

Blizanci, možda se sada osjećate neusklađeno, no to je u skladu s retrogradnim Merkurom koji prolazi kroz vašu 11. kuću zajednice, što može baciti sjenu na vaše društvene angažmane.

Ako je u posljednje vrijeme došlo do rascjepa unutar vašeg kruga, sada je trenutak za dijalog i razumijevanje.

Ova faza ne znači nužno neslogu među prijateljima, već prije priliku da se ponovno povežete sa starim saveznicima i drugovima od kojih ste se udaljili. 11. kuća također ističe vaše težnje i snove, potičući vas da razmislite o nacrtu svoje budućnosti i nasljeđu koje namjeravate izgraditi.

Rak

Vaš put često krivuda, jedinstveno krojeći vaše putovanje prema uspjehu.

S retrogradnim Merkurom koji prolazi kroz vašu 10. kuću, pravo je vrijeme za stratešku ponovnu procjenu vaših profesionalnih težnji i imidža u javnosti.

Očekujte da će neki planovi za karijeru naići na prepreku, osobito oni koji nisu izgrađeni na čvrstim temeljima. Ovo razdoblje zahtijeva inovativne pristupe upravljanju karijerom i ugledom, koji prelaze puki izgled i prihvaćaju autentične izraze autoriteta.

Interakcije s nadređenima i kolegama mogu postati poligon za testiranje vaše odlučnosti, jer nedostižna priroda autoriteta postaje očita.

Neka ova retrogradnost bude prilika za iscjeljenje i učvršćivanje vaših profesionalnih odnosa, ploveći strujama graciozno i prilagodljivo.

Lav

Ako ste se osjećali nepovezano ili pomalo izgubljeno, to nije iznenađenje jer se Merkur kreće retrogradno u vašoj 9. kući istraživanja i uvjerenja od 1. travnja.

Ovaj kozmički pomak može poremetiti vaš unutarnji GPS, predstavljajući neočekivana putovanja i lekcije. Prihvatite zaobilaznice i kašnjenja kao pozive da istražite neistražena područja, fizički i duhovno.

Ova faza potiče dublje istraživanje vjere i znanja, potencijalno oživljavajući vašu predanost cjeloživotnom učenju ili duhovnim praksama.

To je podsjetnik da čak i kada skrenemo daleko od očekivanog puta, život ima način da nas vrati, često obogaćen zaobilaznim putevima.

Djevica

Djevice, retrogradni Merkur prolazi kroz vašu 8. kuću transformacije i zajedničkih resursa od 1. travnja.

Ovo razdoblje vas tjera da se suočite i očistite svoje emocionalne i financijske dugove, potičući temeljitu ponovnu procjenu vaših ulaganja i povrata.

Mogli biste otkriti dugotrajna financijska pitanja koja zahtijevaju vašu pozornost. Sada je trenutak da učvrstite njihov put i reorganizirate se.

Ova retrogradnost dovodi u pitanje održivost ovisnosti o ljudima i institucijama, tjerajući vas da preispitujete i redefinirate te veze.

Osim financija, ova vas faza poziva da istražite skrivene zakutke svog života, rasvjetljavajući svoje najdublje tajne i strahove.

To je snažno vrijeme za osobnu transformaciju, koje vas potiče da prigrlite ranjivost i snagu u jednakoj mjeri.

Vaga

Vage, pripremite se za duboko poniranje u bit svojih veza. Dok se Merkur kreće kroz vašu sedmu kuću partnerstva, zateći ćete se kako se vraćate prošlim razočarenjima.

Ipak, ovo putovanje ne služi tome da se ponovno otvore stare rane, već da se prizna iscjeljenje i rast koji su se dogodili. Zapamtite, potpunost dolazi iznutra, a ne od drugoga.

Ovo razdoblje naglašava ljepotu uzajamnog nadahnuća u partnerstvu, a ne nužnost zajedničkog života.

Susreti s prošlim ljubavima mogu poslužiti kao dirljivi podsjetnici zašto su određena poglavlja morala biti zatvorena, vodeći vas prema budućim vezama koje vas više ispunjavaju.

Škorpion

Škorpioni, ovaj retrogradni Merkur pokreće temeljitu reviziju vašeg blagostanja i svakodnevnih obaveza. Smješten u šestoj kući rutine i zdravlja, potiče da se zapitate uzdižu li vas vaše dnevne prakse ili potkopavaju.

Ova introspekcija ima za cilj poboljšati vaše navike kako bi se osiguralo da pridonose vašem najvišem dobru, a ne samo zauzetosti.

Radno mjesto može postati labirint manjeg kaosa, koji će vas tjerati da ponovno pregledate projekte koji još uvijek šapuću vaše ime.

Ovo razdoblje je manje o poremećaju, a više o pronalaženju vašeg ritma i jasnoće u svakodnevnom životu.

Strijelac

Strijelci, iako se ova retrogradnost povremeno može činiti kao mješavina frustracije i stagnacije, obećava da će biti vrijeme bogato inspiracijom i oživljavanjem.

Dok se Merkur kreće kroz vašu petu kuću radosti, strasti i umjetničkog izražavanja, mogli biste osjetiti otupljivanje u svojim odnosima i kreativnim nastojanjima.

Ipak, kozmos ima način da vrati strasti iz prošlosti u orbitu, možda ponovno oživi staru romansu ili vas natjera da nastavite s odloženim kreativnim projektom.

Ovo nije samo šetnja stazom sjećanja, već prilika da ponovno otkrijete i zapalite iskre koje su vas nekoć pokretale, nudeći obnovljeni osjećaj svrhe i zadovoljstva.

Jarac

Vi tražite mir u svom obiteljskom životu, no to vas ne štiti od obiteljskih nesuglasica ili pritisaka posla koji zadiru u vaše utočište.

Retrogradno putovanje Merkura koje počinje 1. travnja u vašoj četvrtoj kući, području obitelji i doma, poziva vas da popravite veze sa svojim temeljima dok njegujete novi rast koji ste kultivirali.

Mogli biste se ponovno osvrnuti na stare obiteljske svađe ili razmisliti o utjecaju svog rodnog grada, odvajajući žito od kukolja u vezi s lekcijama naučenim iz vaše prošlosti.

To je razdoblje za prihvaćanje mudrosti koju su prenijeli predci i oslobađanje od svih štetnih uvjerenja koja su možda nenamjerno usadili.

Vodenjak

Dok se Merkur kreće unatrag u vašoj trećoj kući dijaloga, mogle bi oživjeti nedovršene rasprave ili se potaknuti neočekivani odgovori od onih koji su prethodno utihnuli.

Pripremite se za priljev komunikacija, pozivajući vas da još jednom provjerite svoje riječi i zaštitite svoje digitalne podatke od zatajenja.

Ova faza također može zategnuti odnose s braćom i sestrama ili lokalnim poznanicima, podsjećajući vas na važnost jasnih i obzirnih razgovora.

Ribe

Ribe, ovaj retrogradni Merkur mogao bi stegnuti financijske slavine, naglašene nedavnim prazničnim izdacima.

Kako se kreće retrogradno kroz vašu drugu kuću financija i vlastite vrijednosti počevši od 1. travnja, pravo je vrijeme za procjenu vaših obrazaca potrošnje i temelja vašeg samopoštovanja, osobito ako je ono bilo ukorijenjeno u materijalističkim težnjama.

Ovo razdoblje potiče vas da se suočite sa svim dugotrajnim željama za nedostižnim ispunjenjem, potičući dublje razumijevanje vaše prave vrijednosti izvan posjeda.

Razmislite o svojoj financijskoj stabilnosti i pravim izvorima vlastite vrijednosti, kako biste ovu fazu prebrodili s milošću i mudrošću.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije