Tjedni horoskop od 14. do 21. 12. 2015.

Tjedni horoskop od 14. do 21. 12. 2015.

Tjedni horoskop od 14. do 21. 12. 2015.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Mali i veliki aspekti

Ovaj tjedan čeka nas nekoliko relativno neškodljivih aspekata koji ne bi trebali stvarati velike probleme, ali možda je u ovoj hitnji završetka godine ipak pametnije držati na oku male stvari. Velike ideje stvore se iz često banalnih i malih stvari, jednako kao i velike katastrofe. Dva velika kvadrata su “izvan igre” u smislu egzaktnog aspekta (Saturn-Neptun i Uran-Pluton), no često oni manji, “nevažni tranziti” aktiviraju one “spore, daleke, važne”. Saturn-Neptun – realnost vs. fantazija, mogućnost vs. težnja, što maštam vs. što stvarno mogu, što sam mislio da živim vs. što stvarno živim? Uran-Pluton – sloboda vs. kontrola, samostalnost vs. podređenost, nepredvidljivost vs. kontrolirana predvidivost… Pogledajte tekstove iz prošlih tjedana da se podsjetite o čemu se točno radi.

Tjedan započinje nedefiniranim osjećajem nemira. Sunce se sprema napustiti znak Strijelca i u kvadratu je s Jupiterom, što bi značilo da nam je optimizam na kvadrat. Međutim, i ego se može pretvoriti u velebitske vrhove, pa vam može pasti na pamet da nekome ”pokažete vrata”, no računajte na to da je moguće i da taj netko slično misli o vama.

Ako nešto inovativno, revolucionarno, napredno, svojeglavo novo ili svoje želite započeti, neka započne s Mjesecom u Vodenjaku u utorak 15. prosinca.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Nuklearka ljubavi i žudnje

Venera je u Škorpionu i dalje, pod utjecajem Neptuna… Strastvena, magična ljubav, moguće. Utopija? Također. Ovisi kako ”čujete" Neptun. Možda se baš ovih dana negdje miksa nevjerojatno dobar glazbeni hit. Umjetnost je magija Neptuna, a Venera je umjetnost. Fatalan spoj. No ono što je važnije od ovog aspekta ili točnije što ga fila kao nuklearka je Venera sekstil Pluton koji je na snazi od petka, ali ga možemo predosjećati cijeli tjedan. Ovaj aspekt je strastvena nuklearka ljubavi, žudnje, posjedovanja i kontrole...

U inkonjunkciji s Uranom donosi kontradiktorne reakcije vezane uz novac, odnose ili vrijednosni sustav. Primjerice, vi želite nešto a druga strana želi suprotno bez posebnog razloga, nego eto samo tako. Pozitivan trigon između Venere i Kirona može rezultirati da iako ne dobijete točno što ste htjeli, dobijete više suosjećanja i razumijevanja u odnosu ili u odnosu prema nečemu. Ovaj kratki nelagodni aspekt može biti kanal iscjeljenja odnosa, nekog problema unutar vašeg sustava vrijednosti ili problema vezanog u novac. Koliko ljudi, toliko različitih izvedbi.

Mentalne igre

U nedjelju slobodoumni Uran u vatrenom Ovnu ulazi u napeti aspekt s Merkurom u Jarcu, opet kao i Venera, aspekt će se osjećati cijelog tjedna. Ovaj aspekt kratko možemo nazvati - mentalne igre. Može se manifestirati tako da nas zaskoči neplanirana konverzacija koja će sličiti mentalnom šahu ili iscrpljujuća debata kao potpuno iznenađenje jer smo, recimo, s prijateljem skoknuli nešto pojesti i ugodno pročavrljati o nevažnim temama a presrelo nas je verbalno čudovište. Uzmite u obzir da kod Merkura u Jarcu nema površnih, ispraznih ili lakih tema. Držite se provjerenih suhoparnih a ne emocionalnih činjenica. Ne operirajte po tuđim mozgovima.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Budući da je u igri Uran, moglo bi doći do slučajnog otkrivanja šokantnih informacija, stoga pazite da se ne izlanete, osim ako baš ne želite nešto “pogurati”. U tom slučaju, čestitamo, kroz trnje do zvijezda, no vodite računa o tome da baratate eksplozivnim materijalom koji može vama eksplodirati u lice jer i ona druga strana živi pod istim zvijezdama kao vi.

Mir, hrana, hrana i mir

Nakon tjedna kao što je ovaj možda je dobro izaći za vikend i ispustiti višak pare na uši. Komunikacija na kraju tjedna je prilično napeta i snažna, pa ne šaljite prijeteća pisma i ne proglašavajte ratno stanje. Mjesec u Ovnu sigurno se ne bi složio s prethodnom rečenicom, a on vlada krajem tjedna i dobra svađa je njegov način rješavanja napetosti.

No smisao astrologije je da nas podigne na više razine manifestacije nekog aspekta pa tako i ovog, koji nudi revolucionarni obrat, uz hrabrost, tonu hrabrosti i odvažnosti iz časnih i vizionarskih a ne “niskih” pobuda. Merkur-Pluton je moćno mentalno stanje koje se treba ispravno koristiti, pisanjem, stvaranjem. Oduprite se kompulzivnoj potrebi da uvjeravate druge da ste vi u pravu i da moraju napraviti baš ono što vi smatrate ispravnim.

I to je sve do nedjelje, u koju ulazimo s Mjesecom u Biku, i koji donosi baš ono što je potrebno, mir, hranu, mir, hranu i mir.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije