Ovo su greške koje radite prilikom pranja kose!

Ovo su greške koje radite prilikom pranja kose!

Ovo su greške koje radite prilikom pranja kose!
  • Objavljeno: Nedjelja, 25.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Pranje kose rutina je koju neke osobe obavljaju svaki dan, neki svaki drugi, a neke pak po potrebi. Međutim, postavlja se pitanje radite li to ispravno?

Iako svi misle da kosu peru ispravno i da je to nešto najjednostavnije, zapravo većina ljudi kosu pere na krivi način, a ovo su najčešće greške koje se rade.

1. Redovito pranje kose

Za početak treba znati da kosu nije dobro prati svaki dan. Iako na tržištu postoje šamponi namijenjeni svakodnevnom pranju kose, ta praksa se ne preporučuje jer se (pre)čestim pranjem kose uklanja prirodna masnoća s tjemena, što pak uzrokuje neugodnu pojavu peruti i ljuštenja vlasišta.

Kako biste kosu oprali pravilno prvo ju trebate u potpunosti smočiti prije nanošenja šampona, a savjetuje se da ju močite do tri minute prelazeći pritom prstima po cijelom vlasištu kako bi bili sigurni da je svaki dio dobro namočen.

Sijeda kosa skriva ove činjenice, saznajte koje!

2. Odabir šampona

Jedna od najvažnijih stavki za pravilno pranje kose je odabir šampona. On treba odgovarati vašem vlasištu i tipu kose. Sastojci u šamponima nisu pogodni za sve tipove kose i zato je važno pronaći onaj koji odgovara baš vama.

Osobe koje imaju problema s peruti trebaju birati šampone za osjetljivo vlasište, a osobe s tankom kosom trebaju birati šampone koji će im povećati volumen. Svakako izbjegavate koristiti šampone koji u sebi sadrže balzam, a balzam i šampon upotrebljavajte odvojeno.

3. Kružni pokreti

Prilikom nanošenja šampona, šampon trebate utrljati što bliže korijenu vlasi i tjemenu. Nikako šampon nemojte stavljati na vrhove kose. Kružnim pokretima perite svoju kosu barem tri minute i tek nakon što ste ju temeljito oprali, možete ju isprati.

Kako biste sigurno uklonili sve nečistoće svakako ponovite postupak šamponiranja, nakon što ste dobro isprali kosu.

Isprobajte ovaj prirodni preparat za kosu!

4. Ispiranje kose

Kosu isperite mlakom vodom jer vruća voda dodatno šteti kosi. Što se balzama tiče, trebate ga nanijeti samo na vrhove, nikako na tjeme kako ne bi dodatno zamastili svoje vlasište i zbog toga kosu trebali prati češće.

Balzam ostavite da djeluje nekoliko minuta pa kosu temeljito isperite. Za potpunu njegu kose savjetuje se na vrhove nanijeti ulje od argana koje ne trebate ispirati, a koje će temeljito nahraniti vašu kosu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije