Bezbrižno dječje ljeto uz L'Erbolario

Bezbrižno dječje ljeto uz L'Erbolario

Bezbrižno dječje ljeto uz L'Erbolario
  • Objavljeno: Petak, 29.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

Sunce donosi zdravlje i život, a djeci kad su uz more i veliko veselje. Ali, potreban je veliki oprez jer se dječja koža razlikuje od kože odrasle osobe. Ona je i do deset puta tanja, te do prve godine života nema sposobnost stvaranja zaštite. Mehanizam zaštite u potpunosti je razvijen tek negdje oko šeste godine života.

Mnoge su studije pokazale da je izlaganje suncu odgovorno za razvoj barem dvije trećine kožnih oboljenja, a pretjerano izlaganje suncu u dječjoj dobi, bez visokih zaštitnih faktora, povećava rizik od karcinoma kože kasnije u životu. Koža kumulira ultraljubičasto zračenje kroz cijeli život, a ono je najveće upravo u djetinjstvu.

Stručnjaci preporučuju izbjegavanje izravnog izlaganja suncu kod djece mlađe od 6 mjeseci, a svakako je za preporučiti korištenje L'ERBOLARIO pripravaka u hladu jer se koriste prirodne supstancije: ulje koštica breskve, ulje maslina i ulje nevena, te maslac slatkog badema. Ta ulja sadrže prirodne faktore. Kreme za sunčanje se nanose u debljem sloju više puta dnevno (što češće i nakon svakog kupanja), a dječja ih koža puno jače upija stoga na ono što se nalazi u pojedinim proizvodima.

U svakom je slučaju, za one najmanje se preporučuje boravak u hladu i korištenje faktora SPF 50+. Za sve uzraste je važno odabrati visoki faktor, znači faktor 30 ili 50. Neka to bude proizvod  sa mikropigmentima, bez mirisnih tvari i boja, jer su one odgovorne za pojavu alergijskih reakcija na  koži. Kreme se nanose na kožu bar pola do sat vremena prije izlaganja suncu. Zaštitite im glavice kapicom ili šeširom s obodom i  obratite pozornost na najosjetljivija područja: uši, nos, usne i ne zaboravite guzu. Nabavite im sunčane naočale, ali pripazite da imaju oznaku "UV nepropusno", a ne one obične za igru. Štetan utjecaj sunca ne događa se samo pri direktnom izlaganju suncu ili pri boravku u hladu. Sunčeve zrake se odbijaju i o vodenu površinu. Djeca provedu veći dio dana u moru ili u kadicama. Nakon kupanja svaki put ponovno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na oznaku vodootpornosti jer opreza nikada dosta.

Dehidracija je vrlo česta pojava tokom vrućih dana stoga pripazite da djeca dobiju dovoljno tekućine tokom boravka na otvorenom. Neka im, iz istog razloga, prehrana bude bogata voćem i vitaminima. Nakon povratka kući namažite dijete hidratantnim losionom ili kremom da biste mu održali vlagu i osigurali elastičnost kože.

Iz palete proizvoda L'erbolario za djecu odaberite:

Kremu za djecu s faktorom SPF  50+, 75 ML

Sadrži nevenovo ulje i ulje koštice breskve, vodootporna je, namijenjena za uporabu na licu i tijelu

Kremu za djecu s faktorom SPF 30, 125 ML

Sadrži ulje koštice breskve i maslac slatkog badema, vodootporna je, namijenjena za uporabu na licu i tijelu

L´erbolario koža sunčanje dijete

www.erbolario.com

Vitashop

Najnovije

Najčitanije