Ovo će vaš dom učiniti najsretnijim mjestom na svijetu!

Ovo će vaš dom učiniti najsretnijim mjestom na svijetu!

Ovo će vaš dom učiniti najsretnijim mjestom na svijetu!
  • Objavljeno: Subota, 22.09.2018.
  • Broj pregleda: 2.306
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Obitelj i dom

Ako kupujete ili barem razmišljate o kupnji novog stana, sigurno ste upoznati sa svim prilikama i neprilikama koje potraga sa sobom donosi. Kupnja stana može biti poprilično stresan posao, stoga je izuzetno važno proučiti i odlučiti na što ćemo obratiti pozornost tijekom odabira stana.

Ono što bismo svakako trebali imati na umu su omjer kvalitete stambenog prostora i cijena. Sigma domus nudi modernu gradnju stanova na odličnim lokacijama, po povoljnoj cijeni.

Ako ste stan već odabrali, sada dolazi vrijeme za uređenje.

Prvo odredite središnje mjesto u prostoriji, oko kojeg ćete „graditi“ ostatak interijera. Na primjer, u dnevnom boravku odredite gdje ćete postaviti TV i sjedeću garnituru. Pritom obratite pozornost na udaljenost TV-a, ali i udobnost sofe. Oko tog dijela ćete razvijati ostatak interijera. Ako se radi o kuhinji, neka vaš fokus bude blagovaonski stol ili radna površina. U spavaćoj sobi neka to bude krevet, a u kupaonici kada ili tuš kabina.

Za uređenje udobnog doma, izuzetno je važno birati jednostavan namještaj koji ćete dodatno „začiniti“ nekim detaljima poput velikog ogledala ili neobičnog komada namještaja. Ono što nikako ne smijete zaboraviti su ormari kojih, budimo realni, nikad dosta! Dobro se raspitajte i pronađite stolara koji će izraditi namještaj po mjeri kako biste što bolje iskoristili postojeći prostor.

Prilikom uređenja, često zaboravljamo na rasvjetu koja je izuzetno bitna u stambenom prostoru. Ona određuje atmosferu svake prostorije, a u stanju je čak diktirati naše raspoloženje!

Pri uređenju radnog prostora, neka izvor svjetlosti (prozor) bude iza vas. Na taj način ćete manje umarati oči. Kada smo već kod prozora, bitno je odabrati one vrhunske kvalitete i izolacijskih sposobnosti, kako biste sačuvali energiju. Sigma domus projetki imaju predviđen „A“ energetski razred stambenog dijela, što znači da ćete uštedjeti na režijama.

U svoj dom svakako unesite dašak prirode. Prema Feng Shuiju, u boravišni prostor trebate unijeti sve što ima veze s prirodnom, uključujući i kućne ljubimce. Okružite se prirodnim materijalima, slikama i fotografijama prirode i nabavite nekoliko biljaka. Uređenje prostora prema Feng Shuiju savjetuje izbjegavanje biljaka s oštrim listovima. Biljke okruglih listova znače prosperitet; puno zdravlja i financijsku dobrobit.

Pripazite da prostorije budu prozračne i ne zatrpavajte ih nepotrebnih stvarima. Na taj način ćete osigurati pravilan protok energije.

Ne zaboravite svoj dom učiniti jedinstvenim. Odvažite se i istaknite svoju osobnost kroz detalje.

Ako već kupujete, neka vaš stan bude izvrstan! Neka dom koji sanjate postane san koji živite!

Najnovije

Najčitanije