Budite najbolja verzija sebe!

Budite najbolja verzija sebe!

Budite najbolja verzija sebe!
  • Objavljeno: Srijeda, 27.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Ovo je jedan zbilja poseban popis. Kada bismo svaki dan napravili nekoliko ovih malih koraka i živjeli prema ovim savjetima, život bi bio puno kvalitetniji.

Počnite provoditi vrijeme s pravim ljudima

To su osobe u čijem ćete društvu uživati, koje vas vole, cijene i potiču vaš napredak na jedan zdrav i uzbudljiv način. To su osobe koje čine da se osjećate živima i ne podržavaju vas bezuvjetno samo kao osobu koja jeste sada, već i kao osobu koja želite biti.

Počnite se suočavati sa svojim problemima

Problem nije ono što vas definira. Definira vas način na koji reagirate na problem i kako se oporavljate od problema. Problemi neće nestati sve dok nešto ne poduzmete. Poduzmite ono što možete i cijenite svoj uspjeh. Koliko god mali bili koraci koje poduzimate, malo po malo grade put prema rješenju problema.

Budite iskreni prema sebi

Budite iskreni kada je u pitanju ono što je ispravno i kada su u pitanju stvari koje morate promijeniti. Budite iskreni prema sebi kada razmišljate o tome što želite postići i tko želite postati. Budite iskreni prema svakom aspektu svojeg života, i to uvijek. To je važno zato što ste jedina osoba na koju ćete zauvijek moći računati. Istražite i upoznajte svoju dušu, saznajte istinu i saznajte tko ste zapravo. Jednom kada to saznate, bolje ćete razumjeti zašto ste sada tu gdje jeste i kako ste tu dospjeli. Moći ćete odlučiti gdje želite biti i kako tamo dospjeti.

Neka vaša sreća bude prioritet

Vaše potrebe su važne. Ako ne cijenite sebe, ne pazite na sebe i ne držite do sebe, sabotirate vlastito postojanje. Zapamtite da je uistinu moguće njegovati vlastite potrebe, a istovremeno brinuti o ljudima oko sebe. Jednom kada zadovoljite svoje potrebe, lakše ćete pomoći onima koji najviše trebaju vašu pomoć.

Budite ono što jeste

Ne pokušavajte biti netko drugi jer je to gubitak vremena. Budite svoji. Slavite individualca u sebi, snagu i ljepotu koju imate. Budite najbolja verzija sebe, ali prema svojim pravilima. Prije svega, budite iskreni prema sebi i ako se nečemu ne možete potpuno predati, odustanite od toga. Samo je glava tikve bez briga, kaže jedna poslovica. Iz toga bi se moglo zaključiti da, što je netko manje tikva, ima više briga. To je samo djelomice točno. Razumije se da je neka određena razina inteligencije potrebna da bi čovjek uopće bio svjestan posljedica svog ponašanja. Problem nastaje kada smo u stanju vidjeti samo negativne posljedice svog ponašanja i kada precijenimo vjerojatnost da će se one zaista i dogoditi. Da biste se lakše nosili s brigama i problemima, na linku otkrijte izvrsne savjete!

Počnite primjećivati sadašnjost i živite u njoj

Ovaj trenutak je čudesan. Ovaj trenutak je jedino što je sada sigurno. Upravo ovaj trenutak je život. Prestanite razmišljati o tome kako vas divne stvari čekaju u budućnosti. Prestanite žaliti za onime što se dogodilo ili se nije dogodilo. Naučite živjeti sada i u ovome trenutku! Uživajte u životu dok se on događa. Cijenite svijet zbog ljepote koju vidite, upravo sada.

Cijenite naučene lekcije

Griješiti je u redu jer su greške samo korak prema napretku. Ako s vremena na vrijeme posustajete, ne trudite se dovoljno jako i ne učite. Riskirajte i padajte, a potom se ustanite i probajte opet. Cijenite to što potičete sami sebe, učite, rastete i postajete bolji. Značajna postignuća su gotovo nemoguća bez prethodno napravljenih pogrešaka. Jedna jedina greška, koje se najviše bojite i za kojom žalite, može zapravo biti razlog zbog kojeg ste nešto postigli.

Budite ljubazniji prema sebi

Da imate prijatelja koji vam govori iste stvari koje sami sebi govorite, koliko dugo bi ta osoba bila vaš prijatelj? Način na koji se odnosite prema sebi, postavlja standarde za druge. Morate voljeti sebe upravo onakvima kakvi jeste jer vas u suprotnom nitko drugi neće moći prihvatiti.

Počnite uživati u onome što imate

Često razmišljamo o tome kako bismo bili sretniji da smo na nekoj drugoj razini, razini na kojoj viđamo ljude koji nas okružuju. Nažalost, za takvu razinu će vam biti potrebno dosta vremena, a i kada tamo dospijete, htjet ćete biti negdje drugdje. Ako ćete tako provoditi život, nikada nećete uživati u onome što imate sada. Stoga, budite zahvalni na tome gdje se sada nalazite i na tome što trenutno imate.

Počnite stvarati svoju sreću

Ako čekate nekoga drugog da vas učini sretnima, propustit ćete priliku za sreću. Smijte se zato što možete. Odaberite sreću. Budite promjena koju želite vidjeti kod drugih. Budite sretni zbog toga tko ste upravo sada i dopustite da vas pozitivna energija inspirira za sutra. Sreća se najčešće pronalazi onda kada ju opće ne tražite. Ako tražite sreću u prilikama koje imate, jednog dana ćete ju i pronaći.

Dajte šansu svojim idejama i snovima

U stvarnom životu rijetko dobivamo prilike doista izuzetne prilike pa je važno iskoristiti svaku priliku koja nam se pruža. Nikada nećete biti 100% sigurni da ćete uspjeti. Ne radeći ništa, ništa nećete ni postići. Većinu vremena se trebate odvažiti i pokušati. Bez obzira na to kako bilo, uvijek će biti upravo onako kako treba biti. Ili ćete uspjeti, ili ćete naučiti nešto novo.

Počnite vjerovati u to da ste spremni za idući korak

Vi jeste spremni! Razmislite o tome. Sada imate sve što vam treba kako biste napravili jedan mali i značajan korak naprijed. Stoga, slavite prilike koje vam se ukažu i prihvatite izazove. Sve su to darovi koji vam pomažu odrasti.

Nove odnose stvarajte iz pravih razloga

U novi odnos uđite s iskrenom i pouzdanom osobom koja je odraz osobe kakva ste sami ili osobe kakvom želite postati. Odaberite prijatelje na koje ste ponosni, kojima se divite i koji vam iskazuju ljubav i poštovanje, prijatelje koji vraćaju ljubaznost i vjernost. Obratite pozornost što te osobe rade jer djela govore više od riječi.

Novim osobama pružajte šansu

Možda zvuči teško, ali ne možete zadržati prijatelja kojega nikada niste imali. Ljudi i prioriteti se mijenjaju. Kako neki odnosi blijede, tako neki postaju jači i bolji. Cijenite mogućnost stjecanja novih prijateljstava dok se prirodno opraštate sa starim prijateljstvima koja jednostavno više ne funkcioniraju. Vjerujte svojoj procjeni. Slavite nova prijateljstva, bez obzira na to što znate da ulazite na nepoznat teritorij. Budite spremni učiti i budite spremni na izazove. Budite spremni upoznati osobu koja će možda zauvijek promijeniti vaš život.

Natječite se protiv stare verzije sebe

Dopustite drugima da vas inspiriraju, cijenite ih, učite od njih i naučite da je natjecanje protiv drugih gubitak vremena. Shvatite da se natječete sa samo jednom osobom – sami sa sobom. Natječete se kako biste postali najbolja verzija sebe.

Veselite se tuđim uspjesima

Počnite primjećivati što volite kod drugih osoba i to im recite. Cijenite njihovu jedinstvenost, to kako su produktivni, ispunjeni i staloženi. Budite sretni zbog onih koji uspijevaju. Slavite njihove pobjede. Budite zahvalni na njihovim blagoslovima, i to otvoreno izrazite. Prije ili poslije će te iste osobe jednako slaviti vaše pobjede.

U teškim situacijama pronalazite nešto dobro

Kada je teško i kada se ne osjećate dobro, duboko udahnite nekoliko puta i pronađite nešto dobro, mali tračak nade. Podsjetite se da možete i da hoćete postati jači. Ostanite svjesni svojih blagoslova i pobjeda, svih dobrih stvari u svom životu. Fokusirajte se na ono što imate, a ne na ono što nemate.

Opraštajte sebi i drugima

Svi smo ponekad povrijeđeni zbog tuđih odluka ili zbog vlastitih. Patiti je normalno, ali ne dugo. Ako neprestano žalite i tugujete, imate poteškoća s time da krenete dalje. Opraštanje je lijek. To ne znači da brišete povijest ili da zaboravljate što se dogodilo. To znači da se opraštate od zamjeranja i boli. Da ste odabrali iz lošeg iskustva naučiti nešto novo i nastaviti živjeti život.

Počnite pomagati drugima

Budite brižni. Ako znate da postoji bolji put, pokažite ga drugima. Što više pomažete drugima, to će oni više htjeti pomoći vama. Ljubav i dobrota se nagrađuju ljubavlju i dobrotom. Isto vrijedi i za djecu. Ako imate djecu, budite im uzor i pomažite koliko možete. Ako želite znati što možete promijeniti kako biste svojoj djeci pomogli da žive boljim životom i postanu bolji ljudi, tajna se krije na linku.

Počnite slušati svoj unutarnji glas

Ako će vam pomoći, proanalizirajte svoje ideje s osobama koje su vam najbliže, ali ostavite si dovoljno vremena kako biste mogli poslušati svoju intuiciju. Budite iskreni prema sebi. Recite ono što trebate reći. Napravite ono što mislite da je ispravno.

Pripazite na stres

Usporite. Dišite. Dopustite si pauzu da se iznova organizirate i nastavite dalje. Kada se pod velikim stresom, kratke pauze mogu povećati produktivnost. Te kratke pauze će vam omogućiti vraćanje fokusa. Ako želite naučiti kako se nositi sa stresom i konfliktima, ali i druga važna pitanja, kao što su: motivacija, rukovođenje, interpersonalna komunikacija, donošenje odluka, učenje, timski rad, stavovi i percepcija, procesi promjene itd., otkrijte na linku.

Počnite primjećivati male izvore sreće

Umjesto da čekate da se dogode velike stvari, brak, djeca, napredovanje ili dobitak na lutriji, pronađite sreću u malim stvarima koje se svakodnevno događaju. Sitnice, poput ispijanja šalice kave u ranojutarnjim satima, su ono što čine život. Ako ćete naučiti cijeniti male stvari, vaš život će postati kvalitetniji.

Prihvatite stvari koje nisu tako savršene

Zapamtite, savršeno i dobro su neprijatelji. Ponekad je bolje prihvatiti svijet takvim kakav jest i ljude takvima kakvi jesu, umjesto da pokušavate sve i svakoga učiniti savršenim. Ne, naravno da se ne trebate prestati truditi, ali naučite voljeti i cijeniti život koji i nije tako savršen.

Svaki dan radite na ostvarenju svojih ciljeva

Zapamtite da najduža putovanja započinju jednim jedinim korakom. O čemu god sanjate i maštate, počnite raditi male i logične korake svaki dan. Izađite i napravite nešto. Što više radite, to ćete više imati sreće. Nemojte biti jedna od osoba koja nije odgovorila na svoje želje i snove, koja ih nije pokušala ostvariti. Koliko puta ste u časopisima čitali intervjue s poznatim ljudima i divili im se zbog svega što su u životu postigli? Ili ste zavidjeli nekima od svojih poznanika na upornosti kojom su ostvarivali svoje ciljeve, bilo da se radilo o polaganju ispita, mršavljenju ili uzgajanju ruža? Očito je da su neki ljudi uspješniji u ostvarivanju svojih ciljeva dok drugima to teže ide. U čemu je stvar? Zašto su neki u stanju postaviti cilj i uporno i odlučno ići prema njemu, dok neki drugi odustaju na prvoj prepreci? Odgovore i savjete potražite na linku.

Izražavajte svoje osjećaje

Ako ste povrijeđeni, dajte si dovoljno vremena i prostora da se oporavite, ali budite otvoreni. Razgovarajte s najbližima. Recite im kako se osjećate. Dopustite im da vas saslušaju. To je prvi korak prema tome da se ponovno počnete osjećati dobro.

Preuzmite potpunu odgovornost za svoj život

Budite svjesni svojih odluka i pogrešaka. Budite voljni poduzeti određene korake kako biste ih popravili. Ili ćete preuzeti kontrolu nad svojim životom, ili će to napraviti netko drugi. Samo vi možete direktno upravljati sobom i to neće biti lako. Svatko se susreće s preprekama i u svakoj situaciji trebate biti osoba na koju ćete se osloniti.

Njegujte važne odnose

Svoj život ispunite pravom i iskrenom srećom tako što ćete svakodnevno njegovati odnose s najbližima. Ne možete biti sve apsolutno svakoj osobi, ali možete biti sve onima koji su vam najvažniji. Odlučite koje su to osobe i prema njima se ponašajte s poštovanjem i ljubavlju. Zapamtite, ne treba vam određen broj prijatelja, već određeni prijatelji u koje ćete biti sigurni.

Fokusirajte se na ono što možete kontrolirati

Ne možete promijeniti apsolutno sve, ali uvijek možete promijeniti barem nešto. Nemojte trošiti vrijeme, talent i emocionalnu energiju na stvari koje su izvan vaše kontrole. Ako ćete to raditi, bit ćete nesretni, frustrirani i nećete se pomicati s mrtve točke. Svoju energiju usmjerite prema onome što možete kontrolirati i djelujte.

Razvijte pozitivan način razmišljanja

Na ishod neke situacije možete utjecati snagom svojih misli. Svladavajte negativne i destruktivne emocije tako da ih zamijenite pozitivnima. Bez obzira na to kakva je situacija, fokusirajte se na ono što želite. Pozitivne emocije su jače i moćnije. Naravno da ne možete kontrolirati apsolutno sve što vam se događa, ali možete kontrolirati svoju reakciju. Svačiji život ima pozitivne i negativne aspekte.

Počnite primjećivati svoje bogatstvo

Bogatstvo je sposobnost da u potpunosti iskusite život. Čak i kada su vremena teška, uvijek je važno zadržati svoj stav. Sinoć niste pošli gladni spavati. Niste trebali spavati vani. Imali ste mogućnost odabrati što ćete obući. Jedva da ste se i preznojili danas. Niste proveli niti jednu minutu u strahu. Imate pristup pitkoj vodi. Imate pristup medicinskoj skrbi. Imate pristup internetu. Možete čitati. Neke osobe bi na sve ovo rekle da ste nevjerojatno bogati, stoga zapamtite da trebate biti zahvalni na svemu što imate.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije