Kako maksimalno iskoristiti svaki dan?

Kako maksimalno iskoristiti svaki dan?

Kako maksimalno iskoristiti svaki dan?
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Svaki dan je prilika za novi početak. Svaki dan vam pruža novu priliku da se još približite svom cilju. Pravilnim početkom dana ćete stvoriti rutinu koja će vam dopustiti da svaki dan iskoristite što je više moguće. Ne samo da ćete biti u stanju više toga obaviti, već ćete uživati u tom procesu.

Vjerujte u sebe

Stav određuje vaš život i raspoloženje. Sasvim je dovoljno samoga sebe uvjeriti da je svako jutro novi početak i nakon nekog vremena ćete početi u to vjerovati. Vjerujte da možete i već ste na pola puta do svog cilja.

Jeste li primijetili ove simptome? Oni upućuju na buđenje svijesti!

Ustanite ranije

Navijte budilicu malo ranije i nemojte odugovlačiti sa ustajanjem. Vaša reakcija na buđenje dramatično određuje dan i vaše raspoloženje. Istraživanja su pokazala da su jutra najproduktivnija doba dana. Tada imate najviše energije, a s pravim stavom ćete imati i najviše entuzijazma.

Meditirajte

Svaki dan se susrećemo s novim izazovima i stresnim situacijama. Dan započnite meditacijom od 10 do 20 minuta. To će vas smiriti i pripremiti na izazove. Jutro provedite fokusirajući se samo na sebe i kratko razmislite o tome kojim tijekom i redoslijedom ćete izvršavati svoje obaveze. To će vas osloboditi niza frustracija.

Isprobajte meditaciju i vizualizaciju za tijelo i um!

Razradite plan

Možda imate najbolje moguće namjere, ali one vas neće dovesti do cilja. Isplanirajte svoj dan i iznenadit ćete se koliko ćete imati slobodnog vremena. Čak ćete imati dovoljno vremena za opuštanje i hobije.

Obucite nešto kreativno

Svatko može biti kreativan, ali doslovno svatko. Ako još uvijek niste pronašli ono što volite raditi i u čemu razvijate svoju kreativnu stranu, sada je vrijeme za to. Započnite s nečim potpuno jednostavnim kao što je nošenje robe neobičnih boja koje do sada ne biste nikada obukli.

Usvojite zdrave prehrambene navike

Ono što jedete uvelike utječe na vaše raspoloženje i razinu energije. Po pitanju hrane razmišljajte dugoročno. Nemojte pojesti nešto slatko, već neku voćku jer će vam slatkiši dati visoku razinu energije koja neće potrajati, a voće će vas idućih nekoliko sati držati energičnima.

Provjerite što sretni ljudi nikada ne zaboravljaju!

Krećite se što više

Morate se prisiliti na kretanje. Sjediti cijeli dan za računalom ima loš utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje. Iskoristite svaku priliku za kretanjem i potrudite se što više vremena provoditi na otvorenome i u prirodi. U toku dana uzmite 2 ili 3 kratke pauze koje ćete iskoristiti za šetanje ili lagano istezanje.

Zabavljajte se

U životu se trebate što više zabavljati. Osim što ćete se opustiti, bit ćete u stanju istražiti sebe i sve ono što volite. Bez obzira na to kakav je vaš posao, u slobodno vrijeme radite samo ono što volite. Osobe koje se zabavljaju, u svakoj situaciji pronađu nešto pozitivno i sklapaju nova prijateljstva su zdravije, ispunjenije i sretnije.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije