Poznati poduzetnici otkrili 6 stvari koje garantiraju uspjeh!

Poznati poduzetnici otkrili 6 stvari koje garantiraju uspjeh!

Poznati poduzetnici otkrili 6 stvari koje garantiraju uspjeh!
  • Objavljeno: Petak, 29.03.2019.
  • Broj pregleda: 573
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Uspjeh nije jednostavan i ne događa preko noći, ali postoje sitnice koje možete raditi svaki dan kako biste postigli barem neke od svojih profesionalnih ciljeva.

Najuspješniji ljudi na svijetu poput Mark Zuckerberga, Elona Muska i Oprah Winfrey potvrdili su da postoje neke stvari koje su im zajedničke, odnosno svojevrsne rituale za koje vjeruju da su im pomogli u uspjehu.

Ključno svega je ostati strpljiv i predan poslu, a ako budete svakodnevno radili ovih šest stvari, postat ćete uspješniji u životu.

1. Čitanje

Čitanje ima mnogo pozitivnih stvari, a u poslovnom segmentu može vam pomoći da razvijete empatiju, sagledate stvari iz drugog kuta i postanete bolji vođa. Naravno, podrazumijeva se da ne čitate stručnu literaturu, nego da se opustite uz omiljeno štivo.

2. Nove vještine

Sigurno postoji nešto što ne znate, a oduvijek imate želju naučiti ili ste se bojali probati. Bilo da se radi o sportskim aktivnostima, stranom jeziku ili zanatu, odvažite se i pronađite vremena za usvajanje novih vještina, pomoći će i vašem tijelu i umu.

3. Vježbanje

Svim uspješnim ljudima zajedničko je to da redovito vježbaju, a istraživanja su pokazala da osobe koje treniraju svakog dana imaju ogromne prednosti u odnosu na konkurenciju. Razlog je jednostavan, vježbanje uklanja stres i „odmara“ um, čini tijelo zdravijim, podiže samopouzdanje i snagu volje pa dobijete 20% više energije i volje za radom.

4. Vratite

Vrlo uspješne osobe znaju što znači vratiti. Vratiti društvu ili osobama, svejedno je, a prije 10 godina su neki poduzetnici prihvatili obveza bogatih da daju polovicu svog bogatstva u plemenite svrhe, poput ublažavanja siromaštva i globalnog zdravlja. Ako još uvijek nemate toliko bogatstvo, možete pomoći drugima tako da preuzmete dio posla od kolege, pomognete starijima i nemoćnima ili vratite uslugu prijatelju.

5. Konkurencija i komentari

Uvažavanje tuđeg mišljenja i opraštanje pomoći će vam da skinete teret sa sebe. Ne trebate uvijek brinuti o „hejterima“ i misliti da ne vrijedite, ali nemojte ih uzimati previše k srcu i oprostite. Ne obazirite se ni na slične tvrtke, zdravo je imati konkurenciju jer vas čini boljima i pomaže vam da razmišljate korak unaprijed i uvijek budete u toku.

6. Šetnja

Pametni mobitel, tablet ili laptop, sve to je dio radne opreme za modernog i uspješnog poduzetnika. On mora biti dostupan 0-24 i reagirati odmah. Ipak, ako želite postići veliki uspjeh i potaknuti kreativnost, trebate ostaviti mobitele, izaći u šetnju i opustite se. I vjerujte – nakon kratke šetnje ideje će doći same od sebe.

Vezani sadržaj:

Najnovije

Najčitanije