Čini vam se da nikad nemate mira? Vježbe kojima ga možete postići već sada

Čini vam se da nikad nemate mira? Vježbe kojima ga možete postići već sada

Čini vam se da nikad nemate mira? Vježbe kojima ga možete postići već sada
 • Objavljeno: Nedjelja, 27.02.2022.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Jeste li primijetili kakav postaje vaš život ukoliko ne uzmete toliko potrebno vrijeme za sebe, ne odahnete, neprestano pokušavate odraditi sve što ste natrpali u svoj dnevni raspored? Govorimo o ulasku u žrvanj suvremenog života.

Što postajete kada stalno i neprestano nešto morate, umjesto da samo budete? Što je ono što priželjkujete nakon što ste učinili sve što ste mislili da morate i uspijevate li učiniti sve? Je li razumnije željeti moći sve napraviti ili poželjeti mir i biti pomiren s onime koliko jesmo napravili i koliko možemo?

Jeste li ikada pomislili imat ću mira kada napravim ovo i ovo, ili imat ću mir kad završim projekt, kad djeca narastu, kad odem u mirovinu, kad riješim dugove…? Lista se može nastaviti unedogled.

U čemu nam pomaže kultiviranje mira?

Ali jeste li pomislili da je mir dostupan upravo ovdje i sada, bez obzira na sve? Ostvarivo je! Mir možemo naučiti stvarati, kultivirati ga.

Kultiviranje mira pomoći će nam kako bismo:

 • Lakše donosili odluke, neopterećene emocijama
 • Prihvatili svoj život takvim kakav je
 • Pristupili osjećaju bezuvjetne ljubavi prema sebi i drugima
 • Doveli fizičko tijelo u stanje u kojem se dopušta mudrosti tijela da djeluje samo i vraća ga u prirodnu ravnotežu
 • Razvili imunitet kako na fizičkoj tako i na emotivnoj i mentalnoj razini
 • Postali svjesni pravog sebstva, kojem pristupamo tek kad utišamo brbljanje i buku mentalne razine

Najprije moramo naučiti kako doprijeti u stanje mira, a zatim ću vam ponuditi par tehnika kako koristiti mir, njegovu vibraciju u svrhu samoiscjeljenja.

Ulaženje u stanje mira

O miru možemo razmišljati kao o vibraciji, stanju u koje možemo ući bez obzira na to koliko nas život preša. Dakle, da bismo po prečacu ušli u stanje mira, moramo razmisliti i prisjetiti se osjećaja mira.

Koji su to trenuci u našem životu kada osjećamo mir? Možda je to rano jutro kada je još sve tiho i kada još nismo započeli svoj dan, kada smo skuhali svoju jutarnju kavu ili neki drugi napitak. Kada smo još tihi i um nam nije počeo prekomjerno raditi. Ili su to možda trenuci provedeni u ugodnoj šetnji, u prirodi, slušanju nježne umirujuće glazbe ili rominjanja kiše, šuma valova, povjetarca u drveću… Kada ste razlučili koji su to trenuci u vašem životu koji vam donose mir, ostanite s tim osjećajem mira. To znači da ste ušli u vibraciju mira.

Dakle, ušli ste u određenu kvalitetu energije koja vam nosi informaciju, a u ovom slučaju to je mir. Mir kao vibracija/informacija ulazi u sve stanice vašeg tijela, a i u sve razine vašeg tijela, a koje se ne ograničavaju samo na ovu gross fizičku razinu.

3 varijanti vježbi kojima se iscjeljujemo u stanju mira

Koju god vježbu odlučili raditi, sjetimo se opustiti, pažnju posvetiti dahu, sjesti u poziciju u kojoj je kralježnica uspravna, a samim time i energija kroz kralježnicu protočna.

 1. vježba: Udahom uvlačimo u sebe mir, a izdahom izbacujemo iz sebe sve što nas čini nemirnima.
 2. vježba: Iznad naše glave, na visini od 15-20 cm, zamislimo jednu točku iz koje se kao iz tuša, na nas i oko nas spušta i slijeva energija mira. Kao što bi nas i tuširanje opralo od svih nečistoća, tako nas čisti i energija mira. Tuširati možemo što god, od čakri, organa, tkiva, emocija, misli, frekvencija ide tamo kamo mi sami usmjerimo namjeru.
 3. vježba: Pažnja ide na srčani centar, na energetski centar koji se nalazi posred prsnog koša, fokus možemo pojačati polaganjem dlanova na sredinu prsnog koša. Osvijestimo frekvenciju mira i zatim je krenemo širiti iz srca kao ishodišne točke, najprije oko cijelog prsnog koša, zatim oko cijelog tijela. Mir možemo na taj način prenijeti i našim voljenima, drugima kojima znamo da je potreban, ili cijeloj našoj planeti…

Ni jedna od vježbi nema vremensko ograničenje. Ispočetka one mogu trajati par minuta, a kasnije se njihovo trajanje može povećavati. Najbolja mjera trajanja je vaš osobni osjećaj koliko je vama dugo ugodno ostati u vježbi, jer ne želite da vam sama vježba mira postane opterećenje, a samim time i kontraproduktivna.

Budite u miru!

U videu pogledajte kako izvoditi ove jednostavne vježbe:

Piše: Tatjana Pavlic Blažon

Autorica je svestrana osoba. Po struci je pravnica, a osim toga vodi Studio Hara u Čakovcu i Varaždinu te više godina radi s vježbačima kao i pojedinačno s klijentima s kojima radi na iscjeljivanju. Do rada s energijom došlo je kao rezultat dugogodišnje osobne prakse meditacije te kao svojevrstan poziv. Kako vjeruje da smo najbolji u onome što je naša unutarnja svrha i što nam donosi najviše radosti u životu, unatoč društvenom okruženju u kojem nailazi na zapreke u prihvaćanju takvog oblika terapeutskog rada, na sreću svih ustrajala je, slušala svoje srce i sada vam može prenijeti svoja mnoga bogata i zanimljiva iskustva rada na iscjeljivanju. Više informacija potražite na YouTube i Facebook stranici Transformation Healing by Tatjana.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije