Energetska medicina: Djeluje li i može li poboljšati naš život?

Energetska medicina: Djeluje li i može li poboljšati naš život?

Energetska medicina: Djeluje li i može li poboljšati naš život?
  • Objavljeno: Petak, 14.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Ivana Levačić

Mi smo energija. Sve oko nas je energija. Danas znanost sve više pruža empirijske dokaze o svijetu koji je nevidljiv našem oku, ali čak i da nemamo dokaze znanosti, uzevši primjere iz vlastitog života s lakoćom možemo uočiti učinke energije. Najčešći primjer: uđemo u prostoriju i možemo osjetiti i prepoznati raspoloženje prisutnih, ili primjećujemo kada primimo lošu vijest kako ona osim našeg raspoloženja utječe i na naše tijelo te se očituje kao neka vrsta nelagode ili boli.

Niz takvih različitih energetskih podražaja djeluje na naše tijelo i oblikuje ga. Ponekad jedan snažan podražaj načini veliku i naglu promjenu, kao npr. smrt bliske osobe, ili se više malih ponavljajućih podražaja kontinuirano akumuliraju i prerastaju u bolesti, kao npr. kontinuirani stres ili nezdrava briga za tijelo kao prehrana, nedostatak kretanja, zlostavljanje. Dakle, nekada su to čimbenici na koje ne možemo utjecati, no ponekad ih možemo imati pod kontrolom ako imamo prave alate. Život je sam po sebi stresan i taj stres moramo naučiti savladavati, ali isto tako i naučiti kultivirati mir u vlastitom životu.

Kako energetska medicina pomaže?

Energetska medicina pomaže nam kako prepoznati to što možemo promijeniti i tada anulirati učinke negativnih podražaja.

Tatjana Pavlic Blažon, energetska medicina

Razmislite, biste li je primijenili kada biste znali da ćete uz njenu pomoć:

  • biti vedriji
  • lakše razmišljati
  • imati više snage kroz cijeli dan bez oscilacija
  • bolje spavati
  • bolje izgledati
  • živjeti život kojim ste zadovoljni.

Energetska medicina je najstariji oblik medicine. Sve drevne tradicije imale su svoje iscjelitelje, šamane, vračeve, svećenike. Tu dolazimo do onoga što ja radim. Koristim razne alate kako bih promijenila stanje, iscijelila. Sebe, svoj pogled na svijet, svoju okolinu, svoje klijente. A alati su razni. Vježbanje tijela, tehnike disanja, meditacija, afirmacije, rad polaganjem ruku, vježbe energijom.

Djeluju li? Djeluju jednako kao što djeluje i opetovano ponavljanje onoga što za naše tijelo, um, emocije i duh ima negativne učinke, tako i ovo djeluje poništavanjem tih negativnih učinaka.

Je li energetska medicina uspješna? Jest, ali se mora primjenjivati, treba se usvojiti kao način života. Ponekad su rezultati vrlo brzi, a ponekad promjena iziskuje radikalnije promjene navika i internaliziranih obrazaca.

Kako započeti? Zamislite život u ritmu muzike za ples! Šalim se, ali dakako, to nije daleko od onoga što vam želim sugerirati.

Tatjana Pavlic Blažon, energetska medicina

4 načina kako je integrirati u svoj život

Nekoliko načina kojima možete integrirati načela energetske medicine u svom životu su:

1. Pronađite vrijeme i prostor u kojem imate svoj mir i tišinu

To može biti u vašem životnom prostoru, može biti u prirodi, ali budite sami bez društva i bez dodatnih podražaja. Kroz dan nam se toliko toga dešava da trebamo dopustiti i sebi da procesuiramo sve što nam dogodilo, što smo osjetili, te priuštiti sebi reset živčanog sustava. Ne morate raditi ništa. Samo budite i dišite! Odmah osjećate da ste u otporu? To je vrlo jasan pokazatelj vašeg stanja.

2. Pronađite i radite ono što vas čini zadovoljnim

Bilo da je riječ o kuhanju, čitanju, sportovima, svatko od nas ima pravo njegovati svoj duh radeći ono što voli.

3. Pozitivne misli kreiraju pozitivni pogled na svijet

Znam da je u početku teško, ali kada bismo svjesno promatrali svoje misli i isto tako svjesno uočavali što mislimo, te misli mijenjali za one osnažujuće, imali bismo puno pozitivniji pogled na život, svijet i zakoračili u našu kreacionu snagu.

4. Polažite ruke na tijelo

Naša tijela trebaju dodir. U kulturi u kojoj živimo prepoznajem jednu veliku nepovezanost s vlastitim tijelima. Naša tijela nam stalno govore i pružaju obilje informacija, usmjeravaju nas. Ako ih ne slušamo, otuđujemo se od mudrosti tijela. Zašto dodir? Jer rijetki znaju tijelo slušati, osvještavati na vrlo suptilnoj razini bez taktilnog kontakta. Dodir nam daje informaciju, ali ujedno nas i liječi.

Odat ću vam još jednu tajnu.

Rad s energijom propušta vas u jedan novi svijet u kojem vidite i prepoznajete oko sebe jednu širu i povezaniju sliku stvarnosti osim one isključivo vidljive, materijalne. Rad s energijom čini da neporecivo osjećate višu razinu postojanja, svijesti i daruje vam čvrsto uvjerenje u ono što se naziva Bogom. To je svijet u kojem nalazite svoj smisao i osjećate ljubav prema postojanju.

Piše: Tatjana Pavlic Blažon

Tatjana Pavlic Blažon, energetska medicina

Autorica je svestrana osoba. Po struci je pravnica, a osim toga vodi Studio Hara u Čakovcu i Varaždinu te više godina radi s vježbačima kao i pojedinačno s klijentima s kojima radi na iscjeljivanju. Do rada s energijom došlo je kao rezultat dugogodišnje osobne prakse meditacije te kao svojevrstan poziv. Kako vjeruje da smo najbolji u onome što je naša unutarnja svrha i što nam donosi najviše radosti u životu, unatoč društvenom okruženju u kojem nailazi na zapreke u prihvaćanju takvog oblika terapeutskog rada, na sreću svih ustrajala je, slušala svoje srce i sada vam može prenijeti svoja mnoga bogata i zanimljiva iskustva rada na iscjeljivanju. Više informacija potražite na YouTube i Facebook stranici Transformation Healing by Tatjana.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije