Vodič za slomljena srca u Novogodišnjoj noći

Vodič za slomljena srca u Novogodišnjoj noći

Vodič za slomljena srca u Novogodišnjoj noći
  • Objavljeno: Subota, 31.12.2016.
  • Broj pregleda: 391
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Ne otvarajte taj šampanjac! Skinite slavljeničke kape i ugasite glazbu! Poljubac s posebnom osobom u ponoć? Zaboravite! Silvestrovo je najusamljenija noć u godini kada se radi o slomljenom srcu. Dok cijeli svijet odbrojava minute, vama nije ni do čega. Novogodišnja noć ima mistično značenje. Ljudi automatski prolaze kroz sve lijepe i ružne događaje iz protekle godine i ocjenjuju godinu. Je li bila dobra? Uspješna? Kreće li se moj život u dobrom smjeru? Sada, kada je vašoj ljubavi došao kraj i tuga je prevladala, odgovori na ta pitanja bi imali negativan prizvuk. Ova godina vam je donijela slomljeno srce.

Prva stvar koju trebate učiniti je odlučiti je li bolje za vas da ste sami na Silvestrovo ili s dragim ljudima? Ako se prekid dogodio nedavno i još uvijek niste postigli emocionalnu stabilnost, možda je najbolje ostati kod kuće i ograničiti patnju.

Nemojte utapati tugu u velikim količinama alkohola, slušajući srcedrapajuće pjesme i žaleći sami sebe. Umjesto toga, učinite nešto lijepo i okrijepite svoju dušu. U nastavku donosimo dva prijedloga koja će vam popraviti raspoloženje ako odlučite sami provesti Novu godinu!

Pretvorite svoj dom u spa oazu

Pripremite mirisnu pjenušavu kupku, ukusan i lagan obrok, ukrasite dom cvijećem i upalite svijeće. Stvorite iscjeljujuće okruženje. Upalite omiljenu glazbu i meditirajte nekoliko minuta. Pokušajte zanemariti bol koju osjećate. Ne morate dočekati ponoć. Lezite u krevet kada osjetite umor i pozdravite se sa tekućom godinom.

Saznajte kako brzo preboljeti prekid!

Vizualizirajte pozitivne stvari i događaje

Zamišljajte sebe u budućnosti i koja je sjajna. Napravite kolaž od slika, riječi i citata kako biste dobili jasniju sliku. Fokusirajte se na ono što želite, tko želite biti i kako se želite osjećati u narednoj godini. Pustite omiljenu glazbu i upalite nekoliko svijeća kako biste stvorili topli ugođaj. Nabavite hrpu starih časopisa, markere i ljepilo. Izrežite slike koje u vama bude pozitivne emocije i u kojima se prepoznajete. Izrežite riječi ili fraze u kojima nalazite značenje.

Ako ste prošli najtežu fazu tugovanja, dočekajte novu godinu s prijateljima!

Organizirajte doček s prijateljima koji nisu u vezi

Pozovite prijatelje koji nemaju partnera i zamolite da svatko od njih donese nešto za jelo kako biste imali što manje posla. Zabavljajte se uz veselu glazbu i čašu šampanjca, prepričavajući sretne događaje. Napravite zabavu u kojoj ćete u potpunosti uživati i s veseljem dočekajte novu godinu.

Bavite se dobrotvornim radom

Razmislite na koje načine biste mogli pomoći drugima. Možete nekoj siromašnoj obitelji osigurati dostojan doček nove godine. Na taj način ćete u novu godinu ući u duhu zajedništva i darivanja.

Imajte na umu da ovo nije posljednje Silvestrovo i ograničite svoja očekivanja. Iskoristite ovu noć za popravljanje raspoloženja, povećanje snage i hrabrosti za nove pobjede. Normalno je razmišljati o prekinutoj vezi sa sjetom. Vaš um će vjerojatno odlutati do trenutaka kada ste bili sretni. Pustite te misli neka teku. Tako ćete očistiti um i čistog srca ćete ući u novu godinu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije