Kako vam orgazam može pomoći?

Kako vam orgazam može pomoći?

Kako vam orgazam može pomoći?
  • Objavljeno: Subota, 30.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Orgazam može olakšati bol

Imate glavobolju? Možda biste trebali imati spolni odnos. Postoje neki dokazi da orgazam može osloboditi svih vrsta boli, uključujući bol od artritisa, bolove nakon operacije, pa čak i bol tijekom porođaja. To je u velikoj mjeri zbog toga što tijelo oslobađa oksitocin tijekom orgazma. Oksitocin olakšava povezivanje, opušta i ima druge pozitivne koristi.

Upotreba kondoma ne utječe na kvalitetu orgazma

U slučaju da se pitate imaju li kondomi bilo kakve veze s kvalitetom vašeg orgazma, odgovor je ne. Žene imaju jednaku vjerojatnost da dožive orgazam sa ili bez kondoma. U stvari, kondom može pomoći odgoditi ejakulaciju.

Trideset posto žena ima problema s postizanjem orgazma

Ako ste ikada imali problema s doživljavanjem vrhunca, niste jedini. 1 od 3 žene ima problema s postizanjem orgazma prilikom seksa. A čak 80 posto žena imaju problema s orgazmom kod vaginalnog odnosa. Ženska seksualna disfunkcija, koja obuhvaća nemogućnost postizanja orgazma, je vrlo uobičajena, te je tema mnogih rasprava i medicinskih istraživanja u posljednje vrijeme. Za neke žene, testosteronska terapija ili neki oralni lijekovi mogu biti korisni, ali malo medicinskih tretmana ima čvrste dokaze da funkcionira. Ženska seksualna disfunkcija može biti povezana s određenim medicinskim stanjima, stoga posjetite liječnika kako bi se isključila bolest štitnjače , depresija ili dijabetes.

Pronalaženje G-točke može poboljšati vjerojatnost orgazma

Možete li identificirati G-točku? "G" se odnosi na Ernsta Grafenbergua, njemačkog ginekologa, koji je zaslužan za njeno "otkriće" 1950. Godine. Vjeruje se da sadrži velik broj živčanih završetaka za pomoć ženama da postignu više i jače orgazme. Ali to je kontroverzna tema. Istraživači u Engleskoj nedavno su demantirali njeno postojanje, čak i nakon što su talijanski znanstvenici navodno pronašli mjesto na ultrazvuku i objavili svoja otkrića u Journal of Sexual Medicine.

Orgazam postaje bolji s godinama

Naravno, postoji mnogo stvari koje postaju lošije s godinama, ali vaš seksualni život zapravo može se poboljšati, posebno kvaliteta i učestalost orgazma. Orgazam postaje lakši cilj s godinama. Možemo pretpostaviti da je to zbog toga što ljudi postaju seksualno iskusniji s godinama, imaju više povjerenja i više uživaju. Osim toga, povjerenje i intimnost u dugotrajnim vezama mogu poboljšati orgazme.

Žene koje vole promjene u spavaćoj sobi imaju češće orgazme

Ako imate problema s postizanjem orgazma tijekom seksa, razmislite o promjeni. Znatno je lakše za žene doživjeti orgazam kad sudjeluju u različitim seksualnim pozama, za razliku od samo jedne.  Na primjer, vaginalni seks plus oralni seks povećavaju vjerojatnost za postizanje orgazma.

Seksualno samopoštovanje može utjecati na kvalitetu orgazma

Istraživanja pokazuju da ako se žena osjeća ugodno u svom tijelu, ima kvalitetnije orgazme. Povećajte potencijal za orgazam povećanjem povjerenja. Oslobodite se kompleksa i opustite. Ako vam je ugodno s vama samima, sigurno će i drugoj osobi biti ugodno.

Samozadovoljavajte se

Iako je istina da mali broj muškaraca ima problema sa orgazmom, seks stručnjaci kažu da je to rijetko. Umjesto toga, značajan postotak žena ima problema sa postizanjem vrhunca. Dok 85 posto muškaraca misli da su njihove partnerice imale orgazam tijekom seksa, samo 64 posto žena izjavilo je da je doista imalo orgazam. Lijek? Vježbajte, dakle samozadovoljavajte se kako bi upoznali svoje tijelo i naučili što vam najviše odgovara.

U rijetkim slučajevima, orgazam se može dogoditi bez genitalne stimulacije

Svi smo čuli za žene koje mogu doživjeti orgazam dok sjede u vlak ili za vrijeme masaže, ali to nije urbani mit. Stručnjaci kažu da je to pravi fenomen. Razlog za spontane orgazme za vrijeme određene aktivnosti je dvostruk, povećava se protok krvi u genitalije i vibracija ili kontakt s klitorisom. Povećan protok krvi i opće opuštanje kod masaže mogu ponekad dovesti do orgazma.

Za većinu žena orgazam traje

Mnoge žene imaju duže vrhunca od svojih partnera, i to je savršeno normalno. Ako ustanovite da vaš partner često dosegne orgazam prije vas, postoje načini da mu pomognete usporiti. Mentalne vježbe mogu ponekad funkcionirati i tako smanjiti pritisak oko baze penisa. Ako je prerana ejakulacija  problem, vaš partner može potražiti liječničku pomoć.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije