Kako meditacija može poboljšati vašu vezu s partnerom?

Kako meditacija može poboljšati vašu vezu s partnerom?

Kako meditacija može poboljšati vašu vezu s partnerom?
  • Objavljeno: Nedjelja, 26.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Istraživanja su pokazala da meditacija ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Samo nekoliko minuta meditiranja dnevno može poboljšati odnos s partnerom i vašu vezu učiniti kvalitetnijom i boljom nego ikada prije.

Meditacija će vas naučiti kako da volite sami sebe

Ako ste u potrazi za ljubavlju, mjesto gdje ju trebate tražiti je vaša podsvijest, a tu će vam pomoći meditacija. Svakodnevna meditacija će vam pomoći da upoznate sebe. Jedino tako ćete znati koje dijelove sebe trebate promijeniti i jedino tako ćete naučiti kako zavoljeti sebe. Ne možete očekivati da vas druga osoba voli ako ne volite sami sebe.

Ako ste početnik, pročitajte ovaj vodič za meditaciju!

Poboljšava vaše zdravlje

Istraživanja su pokazala da meditacija nije dobra samo za dušu, već i za tijelo. Meditacija će regulirati razinu krvnog tlaka i smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti. Meditacija je odlična za smanjenje razine hormona stresa. Ako ste pod kroničnim stresom i smatrate da u odnosu s partnerom imate neriješenih problema, svakako počnite meditirati prije nego započnete rješavati te probleme. Ako ćete probleme rješavati uzrujani, oni će bez sumnje postati još veći.

Meditacija vam daje vremena za razmišljanje

Što više meditirate, to ćete više napredovati. Meditacija će vam omogućiti da se osvrnete na sve što ste napravili i shvatite koliko daleko ste došli na putu do samoostvarenja. Refleksija je važna na putu napretka i poboljšanja. Ona će vam omogućiti da prestanete raditi greške koje ste nekada radili. Tijekom meditiranja imate priliku posložiti vlastite misli, zauzeti jednu drugačiju perspektivu i shvatiti kakva osoba je prava za vas.

Isprobajte meditaciju i vizualizaciju za tijelo i um!

Meditacija razvija suosjećanje

Suosjećanje je neizostavan dio zdravih i ispunjenih odnosa. Neophodno je za dobru komunikaciju s partnerom. Meditacija će vam pomoći u razvijanju suosjećanja jer uz pomoć meditacije ego stavljate u potpuno drugi plan.

Poboljšava funkcioniranje mozga

Meditacija će poboljšati funkcioniranje mozga, a istraživanja su pokazala da može regulirati razinu neurotransmitera u mozgu. Ovo je vrlo važno ako ste dulje vrijeme slobodni i osjećali ste se usamljeno. Meditacija će pomoći u ublažavanju tog osjećaja usamljenosti, što je neophodno kod ulaska u novu vezu. U vezu možete ući tek kada se osjećate ispunjeno i sretno potpuno sami.

Povećava razinu energije

Ako želite da vaša veza dugo traje, trebat ćete imati jako puno energije kako biste partneru omogućili kvalitetno i ispunjeno vrijeme. Ako nemate dovoljno energije da biste se posvetili partneru, svakako počnite meditirati. Naime, istraživanja su pokazala da meditacija povećava dotok kisika u mozak a on je ključan za visoku razinu energije.

Isprobajte meditaciju prema svojoj osobnosti!

Povećava osjećaj sreće i vraća pozitivan način razmišljanja

Ljubav nije laka, u to možemo biti sigurni. Kada je riječ o ljubavi i životu općenito, morate naučiti svaku situaciju sagledati iz druge perspektive. U ljubavi morate biti smireni i pozitivni. Meditacija će vam to omogućiti jer umiruje i vraća pozitivan način razmišljanja.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije