Ljubav ispunjava i čini nas zdravijima!

Ljubav ispunjava i čini nas zdravijima!

Ljubav ispunjava i čini nas zdravijima!
  • Objavljeno: Srijeda, 25.05.2016.
  • Broj pregleda: 983
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Svi znamo da ljubav potiče dobre osjećaje. Jeste li znali da je prednosti ljubavi za zdravlje dokazala i znanost?

Ljubav ublažava bolove

Ljubav potiče da se osjećamo dobro i sigurno. Nedavna istraživanja su pokazala da je dovoljno 10 do 20 sekundi biti u nečijem zagrljaju kako bi se povećala razina oksitocina, kemijskog spoja koji umiruje, stvara osjećaj bliskosti i ublažava bolove, naročito glavobolje.

Samim gledanjem fotografije voljene osobe može povećati prag boli. Mozak će fotografiju voljene osobe povezati s ugodnom distrakcijom koja svaku bol čini podnošljivijom. Znanstvenici su dokazali da seksualna stimulacija, a posebno orgazam, ublažava bolove.

Tražite ljubav svog života? Privucite je ovom moćnom metodom!

Ljubav pozitivno utječe na zdravlje srca

Znanstvenici su dokazali da ljubav regulira srčani ritam. Ovo je naročito učinkovito u stresnim situacijama. Ljubav smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, regulira razinu krvnog tlaka, popravlja samopouzdanje i pomaže nam u borbi protiv depresije.

Ljubav pomaže u borbi protiv bolesti

Razmjenjivanje ljubavi, od držanja za ruke do seksa, potiče oslobađanje endorfina. To jača imunološki sustav. Istraživanja su pokazala da endorfini mogu smanjiti trajanje bolesti i ublažiti simptome gripe i prehlade.

Provjerite što horoskopski znakovi traže u ljubavi!

Ljubav ublažava nesanicu

Hormoni ljubavi (oksitocin i endorfini) blokiraju proizvodnju hormona stresa, kortizola. Smanjena razina hormona stresa smanjuje napetost i poboljšava kvalitetu sna. Znanstveno je dokazano da seks poboljšava kvalitetu sna i smanjuje rizik od nastanka nesanice.

Ljubav smanjuje rizik od nastanka ovisnosti

Opijati, kokain, nikotin i alkohol izazivaju ovisnost jer utječu na razinu dopamina u tijelu. Dopamin je hormon koji daje trenutno zadovoljstvo i osjećaj euforije. Ljubav djeluje na isti način. Potiče oslobađanje testosterona i oksitocina, najbolje kombinacije za borbu protiv ovisnosti. Drugim riječima, ljubav nas ispunjava zadovoljstvom i uzbuđenjem koje nam je potrebno. U isto vrijeme, biti voljen pomaže ublažiti simptome odvikavanja.

Ljubav produljuje životni vijek

Istraživanja su pokazala da se osobe u vezi i braku osjećaju zdravije i sretnije, i da vode zdraviji životni stil. Nekoliko istraživanja je pokazalo da osobe u vezi ili braku žive dulje i zdravlje.

Saznajte što su duše blizanaca – najviša razina ljubavi neraskidive povezanosti!

Ljubav je terapija

Ljudi pribjegavaju terapijama iz niza razloga, a najviše zato što žele da ih netko sasluša i razumije. Od svih osoba na svijetu, najviše će vam pomoći osoba koja vas razumije, koju cijenite i poštujete.

Podrška i pažnja osobe koja vam je draga i koju volite može biti sve što vam je potrebno kako biste se suočili sa strahovima, depresijom i anksioznošću.

Ljubav i kvalitetni odnosi nisu nešto što dođe samo po sebi. Mi odabiremo ljubav. Odabiremo poraditi na odnosu, drugačije se ponašati i odnos s voljenom osobom učiniti kvalitetnijim. Imajte na umu da i najveće ljubavi mogu umrijeti ako se otvoreno ne pokazuju. Otvorite svoje srce i pokažite svoju ljubav jer je to jedini način da dobijete još više ljubavi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije