Koja su 4 najčešća razloga za razvod?

Koja su 4 najčešća razloga za razvod?

Koja su 4 najčešća razloga za razvod?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.09.2016.
  • Broj pregleda: 1.599
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Ova 4 razloga najčešće dovode do razvoda. Ako ih pobliže upoznamo, nećemo izbjeći probleme ali možemo izbjeći razvod.

Prvi znak za uzbunu je nedostatak komunikacije.

Ako se jedan partner povlači iz razgovora, bilo da se izbjegne sukob ili kako bi se izbjegao razgovor, to može biti problem.

Nedostatak komunikacije i ignoriranje je vrlo nepoželjno ponašanje i partner se može osjećati bezvrijednim. Ako vam određena tema stvara neugodu ili iz nekog razloga ne želite o tome raspravljati, objasnite to partneru ili se suočite i riješite situaciju.

Drugi znak je izražavanje isključivo negativnih osjećaja.

Izražavanje emocija je pozitivno, ali izražavanje samo negativnih emocija, pogotovo prema partneru, može biti jedan od najvećih prediktora razvoda.

Naravno, mogu postojati stvari koje nam se ne sviđaju, no neke stvari valja i prešutjeti. U protivnom, možete se dovesti u situaciju da se vaš partner osjeća ugroženo i ogorčeno i da počne sumnjati u vašu ljubav.

Istražite mitove o razvodu u koje odmah trebate prestati vjerovati!

Umjesto negativnih komentara možete imati pozitivniji pristup. Na primjer: „Cijenim to što si stavio svoje prljavo rublje u košaru“ umjesto „Nemoj ostavljati svoje prljavo rublje svaki dan na podu spavaće sobe!". Primjećujete li razliku? Pokušajte zaustaviti stvaranje negativnih komentara i zamolite partnera da učini isto.

Treći znak upozorenja je primjetno smanjenje ljubavi prema partneru.

Zasigurno volite partnera, ali vaše radnje više to ne govore. Nitko ne želi da ga se uzima zdravo za gotovo, a ako se to dogodi, osobe često krenu tražiti ljubav na drugim mjestima.

Četvrti i posljednji znak upozorenja na je neodgovornost prema partneru.

Aktivno slušanje je vještina koja se izuzetno cijeni, pogotovo kada je riječ o održavanju sklada u vezi i izbjegavanju razvoda.

Istraživači Odsjeka za psihologiju na Sveučilištu u Washingtonu bili su u stanju predvidjeti razvod u 83% slučajeva i predvidjeli su bračnu sreću kod 80 % parova.

Pored navedenih faktora, aktivno slušanje i sudjelovanje u suživotu s partnerom je izrazito važno.

Kada vaš partner govori, slušajte ga kao da vaš brak ovisi o tome, jer i ovisi. Otpustite rastresenost, okrenite svoje lice i tijelo prema partneru, pružite kontakt očima i utišajte svoje unutarnje misli i prosudbe o tome što govori. Smirite svoje emocionalno stanje i posvetite mu potpunu pozornost.

Provjerite u kojim je situacijama razvod jedino rješenje!

Kada partner govori, klimajte glavom i koji put recite "razumijem." Bez obzira na to što vaš partner govori, pokušajte prikazati ono što ste razumjeli svojim riječima.

Na primjer, mogli biste reći: „Mogu razumjeti zašto si ostavio čarape na podu dnevne sobe, ali znaj da bi mi puno značilo kada bi ih sljedeći put bacio u košaru za prljavo rublje.“

Čak i ako to iduću put ne učini, znat će da ste ga poslušali i s vremenom će to zaista učiniti. Nemojte odmah dizati glas i započinjati svađu. Na taj način ste pokazali razumijevanje i priznavanje negativnih emocije tako da niste povrijedili partnera. Ovakav pristup može pomoći da vas partner razumije i cijeni.

Najnovije

Najčitanije