Koketirate li više nego što mislite?

Koketirate li više nego što mislite?

Koketirate li više nego što mislite?
  • Objavljeno: Subota, 18.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Smatrate se vjernom i lojalnom osobom koja nikada ne bi prevarila partnera. Razmislite postoji li mogućnost da se upustite u bezazleni flert? Ili nenamjerno komunicirate da ste slobodni? Ova vrsta izazivanja, iako je bez realizacije, može biti itekako opasna. Osoba kojoj ste davali signale može ozbiljno shvatiti poruku, nakon čega će vjerojatno uslijediti neugodna tišina.

Flert je prisutan u mnogim društvenim interakcijama, čak (ili pogotovo) među ljudima koji se međusobno ne poznaju. Na primjer, kada vam konobar donese čašu vode, vi mu zahvalite uz smiješak. Prilikom rukovanja, osobi poželimo dobrodošlicu, također uz smiješak. Pet minuta kasnije, u potpunosti zaboravimo da se išta dogodilo, ali u tom trenutku dajemo priliku da se odnos razvije.

S osobom s kojom se često vidite, flert je mnogo složeniji. Iako ste sretni i zadovoljni odnosom, flert služi kao vrsta zabave. Najčešće uključuje geste, pogled, dodir ili razgovor.

Flert se može činiti kao bezazlena igrica, no kada se s tom osobom nađete sami u prostoriji, suočeni s promjenom mentalne slike, može se javiti strah i iskušenje.

Stručnjaci su podijelili flert na 5 stilova.

Provjerite 10 neverbalnih znakova koji govore više od riječi!

Fizički stil

Ako koristite fizički stil flerta, to znači da suptilno dodirujete sebe i ljude koji vas privlače. Takvi tipovi često pomiču ruke daleko od torza i površno dodiruju lice tijekom razgovora. Oni koji spadaju u fizičke tipove, rijetko dijele komplimente.

Tradicionalni stil

Prema tradicionalnom načinu flertanja, muškarac preuzima glavnu ulogu i prilikom razgovora naginje tijelo prema sugovornici, dok žene koriste verbalnu snagu kao sredstvo komunikacije.

Iskreni stil

Na ovaj način pokazujete iskreni interes za drugu osobu, nakon čega počinjete sve dublje otkrivati svoje osjećaje. U iskrenom stilu flertanja, nema mjesta duhovitim upadicama i šalama, a najčešće se, kao oblik komunikacije, koriste zavodljivi pogledi.

Pristojan stil

Ako vam se osoba zaista svidi, vaš pristup će biti formalan i pristojan. Nećete postavljati previše pitanja niti učiniti prvi potez. Prvo želite upoznati osobu, a tek kasnije joj se postupno približavati.

Razigrani stil

Razigrano koketiranje služi za zabavu, više nego za realizaciju stvarnog odnosa. Flert najčešće koristite ako vam treba nečija usluga ili pažnja. Ovaj stil koketiranja podrazumijeva izbacivanje prsnog koša, zavodljive poglede i suptilno dodirivanje.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije