Zašto su žene u nekim društvima seksualno otvorenije?

Zašto su žene u nekim društvima seksualno otvorenije?

Zašto su žene u nekim društvima seksualno otvorenije?
  • Objavljeno: Subota, 04.03.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

U nekim društvima, ženska seksualnost se potiskuje zamotavanjem i skrivanjem lica i tijela, ili ograničavanjem slobode kretanja. U takvim restriktivnim društvima, seksualna aktivnost je gotovo nemoguća izvan bračne zajednice. Imaju li žene u takvim društvima jače seksualne porive?

Interes za seks

Rezultati anonimnih anketa žena i muškaraca, iz restriktivnih društava, pokazuju da su manje zainteresirani za seks od osoba kojima seksualnost nije ograničena. Možemo li njihove odgovore uzeti zdravo za gotovo? Ili jednostavno odgovaraju na pitanja na način koji je prihvatljiv u njihovom društvu?

Ako se žene, koje žive u modernim društvima, ponašaju slično kao muškarci, onda je lako prihvatljiva činjenica da je njihov apetit za seksom također povećan. Velike spolne razlike u ponašanju, smanjile su se tijekom nekoliko posljednjih generacija. Današnje mlade žene se ponašaju vrlo različito od svojih baka. Zainteresirane su za seks i većina ih je seksualno aktivna prije braka. Konzumiraju alkohol. Aktivne su na polju profesije, natječu se u sportu i voze agresivnije od muškaraca.

Provjerite 3 neuobičajena zakona seksualne privlačnosti!

Sve ove promjene imaju zajedničke temelj, a to je konkurencija utemeljena na povećanju gospodarskih mogućnosti i nezavisnosti. Natjecanje stvara promjene hormona koji utječu na seksualnu požudu.

Hormoni

Napredak žena u društvu i karijeri znači pozitivan gospodarski napredak. Povijesne paralele upućuju na to da su žene najviše bile radna snaga u društvima u kojima su slabi izgledi za brak. U suvremenom svijetu, daleko više udanih žene radi zbog nekog drugog razloga, a to je najčešće trošak podizanja djece u urbanom društvu gdje jedna plaća nije dovoljna.

Žene su izložene izravnoj konkurenciji s drugim ženama na načine koji su manje vidljivi u ranijim generacijama. To povećava proizvodnju testosterona i ostalih spolnih hormona koji potiču seksualnu želju.

Stručnjaci smatraju da povećana proizvodnja testosterona, kod žena u razvijenim zemljama, povećava izdržljivost i snagu. To također povećava seksualnu želju i sklonost rizičnom ponašanju kao što su pijenje alkohola, konzumiranje droge ili opasna vožnja.

Žene u modernim društvima, u kojima nema ograničenja i restriktivnih pravila ponašanja, su više sklone usputnom seksu.

Rizici usputnog seksa

U restriktivnim društvima, samo jedna seksualna pogreška može uništiti perspektivu mlade žene koja nije u braku, a u nekim društvima čak može biti osuđena na smrt. Ista pravila mogu vrijediti i za muškarce. Usputni seks se ne odobrava u zemljama gdje postoji relativna oskudnost žena. Takva društva brak stavljaju na prvo mjesto i očekuju da žena ne stupa u seksualne odnose prije braka.

U razvijenim zemljama, žene su više zainteresirane za usputni seks. U bogatim zemljama, brak se sve više odgađa, a predbračni seks se podrazumijeva.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije