Otkrivamo 4 tajne neodoljive privlačnosti i seksipila

Otkrivamo 4 tajne neodoljive privlačnosti i seksipila

Otkrivamo 4 tajne neodoljive privlačnosti i seksipila
  • Objavljeno: Subota, 12.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Razmotrite li ove četiri izvanredne strategije za privlačnost i seksipil, nitko vam neće moći odoljeti.

Nesebičnost je seksi

Pomaganje drugima obično koristi onima kojima pomažemo ali, ima i brojne koristi za osobu koja pruža pomoć. Pomaganje može potaknuti dobro raspoloženje i ublažiti loše raspoloženje. A pomaganjem drugima, postajete sve privlačniji potencijalnim partnerima. Moore i suradnici su 2013. utvrdili kako je nesebičnost seksi.

Zašto je pomaganje toliko seksi?

Žene najviše privlači upravo ovaj tip muškarca!

Autori istraživanja tvrde kako bi pomaganje drugima moglo ukazivati na prisutnost dobrih gena i spremnost na sudjelovanje u roditeljskoj skrbi ili dijeljenju resursa. U ovom istraživanju su osobe opisane kao pomagači, dosljedno ocijenjene kao atraktivnije od osoba koje su bile uključene u ponašanja koja nisu povezana s pomaganjem.

Postanite seksi stranac

Nedavna istraživanja otkrivaju kako poznatost nije uvijek poželjna kod potencijalnog partnera. Dok žene vole poznatog partnera, muškarci preferiraju nepoznato. Žene su ocijenili kao znatno manje seksi kada su ih vidjeli na fotografijama prije susreta.

Zašto su stranci seksi?

Istraživači tumače ove rezultate kao potencijalne evolucijske prednosti za muškarce koji traže više od jednog partnera. Zanimljivo je kako nova istraživanja pokazuju da žene privlače nepoznati muški partneri, pod određenim okolnostima. Salvatore je sa suradnicima otkrilo kako su ženama u najplodnijem dijelu menstrualnog ciklusa, kao kratkoročni i dugoročni partneri, privlačniji muškarci iz drugih etničkih skupina (ali ne i muškarci iz iste etničke skupine). Autori misle kako su stranci seksi zbog želje za genetski različitim potomstvom ili nesvjesne motivacije za izbjegavanjem incesta. Jer, koliko god to bilo uznemirujuće, općenito nas privlače naši rođaci suprotnog spola.

Postanite kreativni

Pokazivanje kreativnosti može povećati seksualnu privlačnost. Još jednom, ženska plodnost može biti važna odrednica koliko nam je kreativnost privlačna. Haselton i Miller su 2006. godine utvrdili kako žene u najplodnijem dijelu ciklusa više preferiraju kreativnost nego bogatstvo.

Zašto je kreativnost privlačna?

Provjerite 3 neuobičajena zakona seksualne privlačnosti!

Autori vjeruju kako kreativnost može ukazivati na dobre gene ili inteligenciju. Također smatraju kako kreativne žene mogu privući muškarce ali tu mogućnost nisu provjerili u ovom istraživanju. Glazbena kreativnost također može biti privlačna. Guéguen i suradnici su 2014. utvrdili da muškarci imaju veću vjerojatnost za dobivanjem telefonskih brojeva žena ako nose kovčeg za gitaru, nego kada nose torbu ili ne nose ništa. Pretpostavljaju kako i glazbeni talent može signalizirati dobre gene ili intelektualnu sposobnost.

Budite otvoreni

Otvoren govor tijela može biti znak zainteresiranosti i može potaknuti interes drugih. Zauzimanje većeg prostora tijelom povećava šanse privlačnost.

Zašto je otvorenost privlačna?

Položaj tijela može signalizirati dominantnost i spremnost na dijeljenje resursa, tvrde Vacharkulksemsuk i suradnici. Također se može povezati s povjerenjem, što se smatra bitnim aspektom seksualne privlačnosti muškaraca i žena.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije