Ovakvo ponašanje će uništiti svaku vezu!

Ovakvo ponašanje će uništiti svaku vezu!

Ovakvo ponašanje će uništiti svaku vezu!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

U vezu ne ulazimo razmišljajući o tome kako neće uspjeti i da će prije ili poslije doći do prekida. Ako ste primijetili da vaša veza nije kvalitetna kao nekada, obratite pažnju na sljedeće obrasce ponašanja koji mogu uništiti i najljepši odnos.

Ponašate se kao da ste slobodni

Što definira ljubavni odnos? Dvije osobe! Ako se još uvijek ponašate kao da ste slobodni i svaku odluku donosite samostalno, bez prethodnog savjetovanja s partnerom, onda se ponašate kao da niste u vezi. Ako niste u stanju potpuno se posvetiti vezi, dopustite toj osobi da ode. Ne možete nastaviti uživati u samačkom životu, a iz veze koristiti samo ono što se vama sviđa. Ako želite biti slobodni, onda budite slobodni. Ako se želite posvetiti odnosu, preuzmite odgovornost za svaki svoj postupak.

Financijski ste odgovorni samo za sebe

Novac će ponekad predstavljati problem. Ako ste naviknuli trošiti novac samo na sebe, možete biti sigurni u to da će se vaša veza raspasti. Biti u vezi znači vrlo često preuzeti financijsku odgovornost za drugu osobu. Ako to niste u stanju, onda je najbolje da ostanete još neko vrijeme sami.

Prepoznajte razliku između srodne duše i životnog partnera!

Ne razvijate se izvan veze

Bez obzira na to što ste u vezi, morate voditi život i izvan veze. Potrebni su vam prijatelji, interesi, hobiji i vrijeme koje ćete provoditi samostalno. Ovo je neovisnost na koju svaka osoba ima pravo i kojoj svaka osoba treba težiti. Vrlo često osobe u vezi zaboravljaju na vlastite interese i prestaju raditi na sebi. Neki idu toliko daleko da partnera stavljaju na prvo mjesto i u centar pažnje. Pokušajte izbalansirati vrijeme koje provodite sami i vrijeme koje provodite s partnerom. Slijedite svoje ciljeve i ostvarujte ih. Vrijeme posvetite prijateljima i obitelji jer su bili uz vas puno prije partnera.

Pretjerano ste osjetljivi i nesigurni

Ako se osjećate nedostojno, s vremenom ćete početi uništavati vezu. Nesigurnost uzrokuje ljubomoru. Ako se partner ponaša tako da imate razloga za sumnju, onda sebe postavite na prvo mjesto i prekinite odnos. Ako partner ne radi ništa zbog čega biste trebali biti ljubomorni, onda se trebate zapitati i poraditi na sebi. Preuzmite odgovornost za svoje ponašanje. Ako želite produbiti trenutni odnos, vrijeme je da zaboravite na prošlost i fokusirate se na trenutno stanje veze.

Ne cijenite partnera i previše ste sarkastični

Svi uživamo u malo humora i sarkazma, ali je vrlo lako prijeći granicu. Ovakvim ponašanjem partneru iskazujete nepoštivanje i vrijeđate njegove osjećaje. Nakon nekog vremena će partner početi graditi zid koji će vas sve više udaljavati. Nema ništa loše u tome da malo provocirate partnera ali u određenoj mjeri. Ako se partner ovako ponaša, onda ga upozorite. Ako se vi ovako ponašate, onda poradite na sebi. Ponekad ljudi pretjeruju sa sarkazmom kako bi prikrili vlastite nesigurnosti.

Saznajte kako meditacija može poboljšati vezu s partnerom!

Partneru ne poklanjate dovoljno pažnje

Nije dobro provoditi previše vremena s partnerom, ali isto tako nije dobro ne poklanjati mu pažnju. Veza vrlo lako može upasti u rutinu, zbog čega je vrlo važno truditi se zadržati osjećaj početne privlačnosti. S vremena na vrijeme se potrudite i učinite da se partner osjeća posebnim. Nedovoljno poklanjanje pažnje je pokazatelj udaljavanja. Što duže dopustite ovakvu situaciju, to je veća vjerojatnost da ćete prekinuti.

Ne komunicirate dovoljno

Manjak komunikacije će udaljiti i najbliskije osobe. Izdvojite vrijeme za kvalitetna druženja tijekom kojih ćete komunicirati i raspravljati o svojim idejama, mislima i razmišljanjima. Zapamtite da se skoro svaki problem može riješiti dobrom i kvalitetnom komunikacijom.

Neprestano prigovarate

Prigovaranje uništava radost i zabavu svake veze. Unosi jednu toksičnu energiju koju možete u potpunosti izbjeći dobrom komunikacijom. Ako vam nešto smeta, onda to recite na zreo i konstruktivan način, umjesto da prigovarate i iznosite negativne činjenice na toksičan način.

Ako nekoga volite, trebate li ga pusti da ode?

Kompulzivno ponašanje

Sve sa čime pretjerujete se može smatrati kompulzivnim ponašanjem. To može biti pretjerano kupovanje odjeće, prekomjerna konzumacija hrane i alkohola, i ovisnost o drogama. Morate preuzeti odgovornost za svoje ponašanje i podijeliti probleme s partnerom. Obratite pažnju na svoje osjećaje i dopustite si ranjivost jer je to pokazatelj hrabrosti i zrelosti.

Neiskrenost

Neiskren odnos nema budućnost. S partnerom trebate dijeliti svaki osjećaj i misao, naročito ako utječu na odnos. Ako se osjećate nesigurno i nevoljeno, podijelite to s partnerom. Dobra i kvalitetna veza se mora temeljiti na iskrenoj komunikaciji. Ako ste neiskreni, pronađite način da s takvim ponašanjem prestanete, makar to značilo da trebate prekinuti vezu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije