Slaganje horoskopskih znakova - Škorpion i ostali znakovi

Slaganje horoskopskih znakova - Škorpion i ostali znakovi

Slaganje horoskopskih znakova - Škorpion i ostali znakovi
  • Objavljeno: Srijeda, 16.02.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Škorpion i Ovan

Kada se Škorpion i Ovan zaljube, to može biti vrsta odnosa gdje se oboje čude kako su do sada uspjeli živjeti jedno bez drugog. Oba znaka vole moć i oni mogu ostvariti sve što požele ako nauče dijeliti pažnju. Škorpion je vrlo fokusiran, a kad se odluči za Ovna, Ovan je potpuno nemoćan da mu se odupre. Škorpion ima dublju i složeniju predanost ovom odnosu nego Ovan.

Ova dva znaka imaju tendenciju da se uvuku u teške, žestoke rasprave. Njihova veza je vrlo strastvena, a često i prožeta svađama, jer su oba partnera jako ljubomorna. Škorpion je strpljiviji, ali i posesivniji i zna jako ugristi ako je povrijeđen. Unatoč njihovim razlikama, oba partnera vole rizik, tako da im nikada ne postaje dosadno. Ovan i Škorpion mogu zajedno proživjeti mnoge avanture. Katkad mogu imati problema s razumijevanjem jedno drugog. Ovan je otvoren, dok je Škorpion više zatvoren, i s vremena na vrijeme, više sklon manipulacijama. Ponekad je primirje nužno, kako bi stvari mogle teći.

Ovnom i Škorpionom vlada Planet Mars (strast), a Škorpionom vlada Pluton (moć). Kada se dvije osobe s takvom energijom susretnu, to je kao da se dva vojnika nađu na bojnom polju - oni su ili saveznici ili smrtni neprijatelji. Mars predstavlja strast, stoga Ovan i Škorpion vrlo uzbudljivo provode vrijeme (u spavaćoj sobi i izvan nje). Pluton dodaje dodatni intenzitet ovom odnosu.

Provjerite kako zavesti Škorpiona!

Ovan je vatreni, a Škorpion vodeni znak. Ova dva elementa mogu biti dobra kombinacija ako rade zajedno. Škorpion je strateg, a može pomoći Ovnu da uspori i nauči kako planirati bitke prije nego sudjeluje u njima. Ovan uči Škorpiona da se opusti i krene dalje. Međutim, voda također može ugasiti vatru, a Škorpionova sklonost emotivnoj manipulaciji ima takav učinak na Ovna. Isto tako, previše vatre čini da voda ispari, a kada je pod emocionalnim stresom, Škorpion može postati osvetoljubiv. Za Ovna i Škorpiona je bitno da rade zajedno, a ne jedan protiv drugog.

Ovan je kardinalni, a Škorpion je fiksni znak. Ovan može naučiti Škorpiona spontanosti, a Škorpion može pomoći naučiti Ovna stabilnosti i završavanju stvari. Kad shvate da su oboje vjerni i predani jedan drugome, oboje mogu biti vođe, Ovan kao inicijator i Škorpion kao emocionalni vođa.

Koji je najbolji aspekt ovog odnosa? Moć udruženih snaga. Oboje su pobjednici i neće odustati, uvijek teže boljem.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije