Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slaganje horoskopskih znakova - Škorpion i ostali znakovi

Slaganje horoskopskih znakova - Škorpion i ostali znakovi

Slaganje horoskopskih znakova - Škorpion i ostali znakovi
  • Objavljeno: Srijeda, 16.02.2011.
  • Broj pregleda: 165.504
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Škorpion i Ovan

Kada se Škorpion i Ovan zaljube, to može biti vrsta odnosa gdje se oboje čude kako su do sada uspjeli živjeti jedno bez drugog. Oba znaka vole moć i oni mogu ostvariti sve što požele ako nauče dijeliti pažnju. Škorpion je vrlo fokusiran, a kad se odluči za Ovna, Ovan je potpuno nemoćan da mu se odupre. Škorpion ima dublju i složeniju predanost ovom odnosu nego Ovan.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Ova dva znaka imaju tendenciju da se uvuku u teške, žestoke rasprave. Njihova veza je vrlo strastvena, a često i prožeta svađama, jer su oba partnera jako ljubomorna. Škorpion je strpljiviji, ali i posesivniji i zna jako ugristi ako je povrijeđen. Unatoč njihovim razlikama, oba partnera vole rizik, tako da im nikada ne postaje dosadno. Ovan i Škorpion mogu zajedno proživjeti mnoge avanture. Katkad mogu imati problema s razumijevanjem jedno drugog. Ovan je otvoren, dok je Škorpion više zatvoren, i s vremena na vrijeme, više sklon manipulacijama. Ponekad je primirje nužno, kako bi stvari mogle teći.

Ovnom i Škorpionom vlada Planet Mars (strast), a Škorpionom vlada Pluton (moć). Kada se dvije osobe s takvom energijom susretnu, to je kao da se dva vojnika nađu na bojnom polju - oni su ili saveznici ili smrtni neprijatelji. Mars predstavlja strast, stoga Ovan i Škorpion vrlo uzbudljivo provode vrijeme (u spavaćoj sobi i izvan nje). Pluton dodaje dodatni intenzitet ovom odnosu.

Provjerite kako zavesti Škorpiona!

Ovan je vatreni, a Škorpion vodeni znak. Ova dva elementa mogu biti dobra kombinacija ako rade zajedno. Škorpion je strateg, a može pomoći Ovnu da uspori i nauči kako planirati bitke prije nego sudjeluje u njima. Ovan uči Škorpiona da se opusti i krene dalje. Međutim, voda također može ugasiti vatru, a Škorpionova sklonost emotivnoj manipulaciji ima takav učinak na Ovna. Isto tako, previše vatre čini da voda ispari, a kada je pod emocionalnim stresom, Škorpion može postati osvetoljubiv. Za Ovna i Škorpiona je bitno da rade zajedno, a ne jedan protiv drugog.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Ovan je kardinalni, a Škorpion je fiksni znak. Ovan može naučiti Škorpiona spontanosti, a Škorpion može pomoći naučiti Ovna stabilnosti i završavanju stvari. Kad shvate da su oboje vjerni i predani jedan drugome, oboje mogu biti vođe, Ovan kao inicijator i Škorpion kao emocionalni vođa.

Koji je najbolji aspekt ovog odnosa? Moć udruženih snaga. Oboje su pobjednici i neće odustati, uvijek teže boljem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije