Što ako je seks loš?

Što ako je seks loš?

Što ako je seks loš?
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.08.2012.
  • Broj pregleda: 8.543
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Atmosfera je tu. Svjetla su ugašena, vas dvoje ste sami, glazba svira, ispijeno je vino, ali eksplozije strasti nema. Što sad?

Prije svega, svima se može dogoditi loš trenutak, dan, tjedan pa i mjesec kada nam jednostavno nije do seksa. Bez obzira što volite svoga partnera, niste za akciju. To je normalno. Međutim, ukoliko to traje duže vrijeme, nekoliko mjeseci, krajnje je vrijeme da nešto poduzmete.

Stručnjaci često napominju da se ne opterećujemo sa seksom kakav je prikazan u medijima jer tamo djeluje savršeno. Svi redovito doživljavaju orgazme, bez obzira na to što rade. Nekima se čak događa da, ukoliko oni ne mogu to isto, misle da nešto s njima nije ili njihovim partnerom u redu.

Stvarni seksualni život se nikada ne može uspoređivati s onim iz medija. Najveći problem je što svi govore o divljem, strastvenom i uzbudljivom seksu, a nitko ne spominje neobične zvukova, neugodan zadah ili čudne poze.

Seks u stvarnom svijetu nije savršen i ne završava uvijek s fantastičnim orgazmom, ali i ne mora. Dobar seks nije samo orgazam već sve ono prije, ali i poslije njega.

 Bez obzira na to koliko je vaš seksualni život trenutno loš, to ne mora ostati tako. Sve što trebate jest znati što točno želite, a potom to i tražiti.

Dobijte što želite

Želite dugu predigru, ali vaš partner sve požuruje? Žudite za dugim, mokrim i senzualnim poljupcima? Vaš partner treba seks dva puta dnevno? Vama je dovoljno tri puta tjedno?

Čak i kada sve ostalo u vezi funkcionira, seksualni stilovi, potrebe i želje nisu uvijek kompatibilni. Ovo naročito vrijedi za partnere koji se, na tom području, tek upoznaju.

Seks nije sam po sebi savršen. Energija koju ima početak nove veze je pozitivna, uzbuđenje je veliko, dolazi do žudnje i strasti. Nakon početničke zaluđenosti dolazi do  stvaranja pravih osjećaja. Dugogodišnji partneri često nailaze na poteškoće u spavaćoj sobi. Iako bez problema s partnerom sve dijelimo, područje seksa i razgovor o njemu nije uvijek ugodan.

Ljudi ponekad znaju biti poprilično osjetljivi kada treba razgovarati o seksu. Često se boje da će povrijediti osjećaje partnera, stoga mu ništa ni ne govore. Poanta je u tome da ne morate pretjerano naglašavati to što vam se ne sviđa, već tražite ono što vam se sviđa. Na taj način će partner sam shvatiti što vam više odgovara, a što manje.

Naravno da ne želite da se osjeća loše oko toga što ćete mu reći. Možete taj razgovor voditi u spavaćoj sobi, za vrijeme večere ili uz čašu vina. Najvažnije je da prije razgovora ustanovite što vi sami točno želite i što vas točno oko seksa muči. Je li u pitanju tehnika? Osobna higijena? Jednom kada ustanovite što vam ne odgovara, pronaći ćete načina da mu to i kažete.

Primjerice, ako vas partnerov miris baš i ne privlači, predložite zajedničko tuširanje prije akcije, a potom mu recite kako vam se sviđa kada tako miriši.

Jednom kada ste to podijelili s partnerom, nastavite sa seksualnim životom i pratite što će se događati. Ima li pomaka ili je i dalje sve jednako, ili čak i gore?

Kada jednostavno ne funkcionira

Probali ste s razgovorom, ali i dalje ne funkcionira? Što sada? Eksperimentirajte! Probajte s seksualnim pomagalima ili gledanjem filmova. Što god vam se sviđa.

Ponekad je problem fizičke prirode, kao što je preuranjena ejakulacija. Ili problem može biti stres na poslu koji se osjeti u spavaćoj sobi.

U takvim slučajevima su razumijevanje i podrška najvažniji. Partner treba znati da ga podržavate te da mu ništa ne zamjerate. Stres na poslu naročito teško pada ljepšem spolu, stoga je važno da muškarci u takvim situacijama ne gube strpljenje.

Ukoliko je seks i dalje loš, nemojte glumiti kako bi se partner osjećao bolje. Ako ćete glumiti, sami sebi štetite jer ste ipak vi ti koji neće u potpunosti uživati.

Uzmite u obzir kakav je vaš odnos. Kao što smo već rekli, povremene oscilacije u vezi su normalne, ali one su uglavnom i kratkotrajne. Traje li vaše nezadovoljstvo duže vrijeme? Primijetite li nezadovoljstvo i kod partnera?

Istina je da nekoga stvarno možete voljeti, a da seks uvijek bude "samo dobar". Na vama je da odlučite kolike je podnošljiv i zadovoljavajući seks. Činjenica je da ćete u mnogim slučajevima morati ili prihvatiti da je seks prosječan ili ćete morati otići.

Kada god razmišljate o prekidu ili razvodu, trebate uzeti u obzir svaki dio te veze, ne samo seks. Istina je surova, ne možete imati baš sve u životu. Ako imate krasnu vezu, volite se i želite imati djecu, a seks nije fantastičan, možda možete živjeti s time.

U većini slučajeva ne biste trebali prekinuti zbog prosječnog seksa, dok god ste voljni u to uložiti trud. Stručnjaci tvrde da svaki par ima potencijal za dobar seks, samo ga trebaju pronaći i iskoristiti.

Ako ste vas dvoje fizički i psihički stabilne i zdrave osobe, trebali biste moći poraditi na seksualnom životu. Možete biti bolji jedino ako to zbilja želite, a praksom ćete doći do savršenstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije