Što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa?

Što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa?

Što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa?
  • Objavljeno: Petak, 09.09.2016.
  • Broj pregleda: 2.955
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Seks je čin koji se često može odviti vrlo brzo i bez previše razmišljanja. Međutim, rezultati nedavnog istraživanja mogu promijeniti način na koji ljudi vide čin vođenja ljubavi. Korištenjem MRI (magnetska rezonanca) uređaja, praćene su moždane aktivnosti sudionika, protok krvi i pokreti mišića. Zaključeno je da se proces vođenja ljubavi odvija u 5 faza.

Prva faza

Prva faza obilježila je vođenje ljubavi u nekoliko fizičkih aktivnosti. Mišići u tijelu su postali napeti, porastao je broj otkucaja srca, a koža polako rumeni jer se ubrzava protok krvi u tijelu i ulazi u mozak. Pojedini dijelovi tijela kod oba spola polako natiču; uključujući grudi, vaginu, usne i penis. Bradavice se ukrute a spolovila podmazuju kako bi omogućila ugodnu penetraciju. To je faza koja je često povezana s predigrom i uzbuđenjem koje omogućava tijelu da se fizički spremi za čin vođenja ljubavi i naredne četiri faze.

Isprobajte ove vježbe za bolji seks!

Druga faza

Druga faza je vrlo slična prvoj. Međutim, u ovoj fazi su pojačane sve fizičke reakcije prve faze. Disanje se ubrzava a tijelo lagano podrhtava. Muški i ženski spolni organi postaju toliko osjetljivi, da je ponekad nužno postupno penetrirati. Krv i dalje ubrzano teče kroz tijelo.

Treća faza

Ovu fazu predstavlja orgazam i to je najkraća faza. Ženski orgazam je obilježen povišenjem krvnog tlaka, protokom krvi u svim organima i povećanim crvenilom na koži. Tijelo se dramatično zateže, prije nego se opustite. Mišići se lagano ili jače grče. Vagina i maternica imaju ritmičke kontrakcije, što je rezultat napetosti i pritiska tijela. Nakon vrhunca, na koži se može pojaviti i osip. Žene mogu doživjeti ejakulaciju u ovoj fazi. Neke žene postižu višestruke orgazme, tako da ova faza za neke žene može potrajati malo duže.

Četvrta faza

Muški orgazam rezultira otpuštanjem tlaka u cijelom tijelu. Mišići postaju izuzetno napeti prije nego se opustite. Nakon nevoljnih kontrakcija mišića, muškarci počinju ejakulirati. Krv i dalje ubrzano putuje kroz tijelo, zbog čega koža crveni i postoji mogućnost pojave osipa. Za većinu muškaraca, orgazam traje nekoliko sekundi.

Ovo voće bi muškarci trebali jesti za bolji seksualni život!

Peta faza

U posljednjoj fazi vođenja ljubavi, tijelo se sprema za povratak u stanje mirovanja. Muški i ženski organi se smiruju i otečenost se smanjuje. Umiruje se i protok krvi kroz tijelo, dopuštajući koži da poprimi prirodnu boju. Smiruje se i disanje. Žene mogu ponovno ući u fazu orgazma, ali većina treba vremena za oporavak prije nego počne nova stimulacija. Javlja se osjećaj euforije i sreće.

Iako se vođenje ljubavi može činiti kao jedan od najsloženijih procesa u našim životima, njegova jednostavnost je prilično fascinantna. Pomoću ovih 5 faza možemo razumjeti fizičke reakcije na stimulaciju i njihov odnos spram naših mentalnih reakcija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije