Zašto privlačimo muškarce koje treba “popraviti”?

Zašto privlačimo muškarce koje treba “popraviti”?

Zašto privlačimo muškarce koje treba “popraviti”?
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Nekad sam bila ona koja popravlja. Ostajala sam u lošim odnosima, privlačila isti tip muškaraca – muškarce koje je trebalo popraviti.

Znam toliko žena u istom položaju. Mi privlačimo muškarce koji varaju, koji imaju fobiju od obvezivanja, emocionalno nedostupne i oštećene muškarce, alkoholičare, ovisnike, narcisoidne muškarce i sociopate.

Kao da smo magnet za muškarce čiji su dijelovi razbijeni na više mjesta i iz nekog razloga, mi osjećamo potrebu te komade sastaviti i vratiti na svoje mjesto. No, moram priznati, niti jedan put mi to nije uspjelo.

Nikada nisam sebi dala priliku da preispitam svoje motive. Umjesto da se pitam zašto se stalno osjećam dužna kupiti tuđe slomljene dijelove, ja sam ih samo kupila bez razmišljanja. Zbog nesebičnosti stavila sam sebe na drugo mjesto i mislila kako to nije važno jer je vrijednost druge osobe bila prioritet.

Shvatila sam da je razlog zašto privlačim ovu vrstu muškaraca taj što sam vjerovala da ih mogu spasiti. Kao nesebične, brižne žene, mi mislimo da ćemo biti “ta žena” – ona koja će ih promijeniti. Mislimo da od varalice možemo napraviti vjernog muškarca. Mislimo da mu možemo pomoći da se odvikne od droge i alkohola.

Saznajte zašto u svoj život privlačite toksične osobe!

Vjerujemo da mu možemo pomoći da prihvati odgovornost i da će tada ostvariti stabilnu budućnost s nama. Mi vjerujemo da ga možemo osloboditi od emocionalne prtljage koju nosi već godinama.

Mi privlačimo te ljude jer smatramo da nas oni trebaju. I ostaviti ih – bilo bi sebično, neosjetljivo i nemilosrdno. Tužno je to što krivimo sebe kada se oni ne mijenjaju. Svaki put kad nas iznevjere, mislimo da je to zato što smo ih mi iznevjerile.

Razmatramo vlastite nedostatke i pokušavamo shvatiti što je pošlo po zlu. To je kao da veslamo na brodu koji je zapeo za stijene, ne krećemo se, samo smo umorni. Ali, pitat ću vas, kao što sam pitala samu sebe: zašto mi osjećamo potrebu pomoći nekom drugom da vrati svoj brod natrag u vodu?

Mi privlačimo muškarce koje trebaju biti popravljeni jer samo kroz njih možemo otkrivati ovu stvarnost. Oni su tu da nas nauče da je u redu biti sebičan. Oni ukazuju na posao koji treba obaviti unutar nas samih.

Za početak, moramo početi voljeti sebe. Moramo prestati željeti skupljati tuđe slomljene dijelove.

Vrijeme je da shvatimo kako tuđa sreća nije naša odgovornost. Mi zaslužujemo muškarce koje nije potrebno popravljati, potpune muškarce. U trenutku kada shvatimo da nismo odgovorne za nečije probleme, jednostavno ćemo proći pokraj njegovih izlomljenih dijelova.

Muškarac kojeg je vrijedno voljeti neće prihvatiti da kupite njegove komadiće. On zna, ako to učinite, samo ćete se ozlijediti. Kažem vam, kao što sam i sebi rekla – prestanite brinuti o tuđem jadu. Dovedite fokus natrag na sebe i privucite muškarca kakvog zaslužujete.

Provjerite zašto ljudi odustaju od ljubavi!

Znam da je težak posao razbiti naše navike, ali razbijanjem ovog posebnog obrasca poštedjet ćemo se od mnogo tuge u budućnosti. Umjesto da spašavamo takve muškarce, spašavat ćemo sebe.

Kako ćemo se spasiti od muškaraca koji trebaju popravak?

1. Prepoznajte ovu vrstu ljudi

Znakove, osobine i ponašanje takvih muškaraca znamo napamet.

Kada osjetimo loše vibracije, moramo pobjeći.

2. Postavite pravo pitanje

Umjesto da pitate: “Kako ga mogu spasiti?” pitajte: “Kako mogu spasiti sebe?”.

Shvatite da uvijek mi trebamo biti na prvom mjestu.

3. Slijedite svoj instinkt

On je vaš najbolji prijatelj; kad vam govori da nešto nije u redu, nemojte to zanemariti odlučni u nastojanju da popravite stvari.

Ništa neće nikada biti popravljeno s pogrešnim čovjekom, ni s vama ni s bilo kojom drugom ženom.

4. Zapamtite tko ste

Mi znamo što smo zaslužile. Naučite voljeti sebe. Naučite brinuti o sebi.

Kada to učinimo, nećemo popravljati nikoga jer ćemo znati da ćemo biti uništeni u tom procesu.

I nikad ne mrzite pogrešnog muškarca. Zahvalite mu, jer da nije bilo njega, ne bismo shvatili da je vrijeme za promjenu. Ukazao nam je na ono što je trebalo popraviti u nama samima.

Zahvaljujući njemu, shvatili smo da smo da smo odgovorni samo za vlastite probleme i sreću. Kroz njega smo saznali da je u redu biti malo sebičan. Moramo zahvaliti pogrešnom muškarcu, jer je zahvaljujući njemu bit ćemo spremni za susret s onim pravim.

Mi nismo ovdje da bi popravljali jedan drugog.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije