Zašto ste još uvijek single?

Zašto ste još uvijek single?

Zašto ste još uvijek single?
  • Objavljeno: Srijeda, 03.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Kada pomislimo da nešto nije u redu s našim životima, poput činjenice da nismo u vezi, zauzmemo borbeni stav, izvidimo štetu i osvrnemo se tražeći krivca za situaciju u kojoj smo se našli. Prvo pronalazimo praktične razloge. Single sam jer je teško pronaći nekog. Svi dobri su zauzeti. Spojevi nikad ne uspijevaju. A onda se bacamo na osobne razloge: prestara sam, nesigurna, neprivlačna, glupa ili sramežljiva. Nešto nije u redu sa mnom. Sigurno nešto nije u redu sa mnom jer bi u suprotnom netko bio zaljubljen u mene.

Zatim počnete prebirati po tim strahovima. Što više razmišljate o njima, u vama raste osjećaj tuge i gađenja prema samoj sebi. I kažete si - da sam barem drugačija, da sam barem mlada, samouvjerena, predivna, duhovita i prekrasna, ma pronašla bih svoju srodnu dušu u treptaj oka.

Ali u dubini duše znate da vaši praktični razlozi ne drže vodu. U samo jednom tjednu možete susresti na stotine ljudi: na autobusnom stajalištu, u knjižarama, kafićima i u redovima na blagajnama supermarketa. Svijet je prepun dobrih ljudi i čak i priče spojeva naslijepo ponekad završavaju onom klasičnom „i zauvijek su sretno živjeli". Ni osobni razlozi ne daju nikakvo opravdanje. Različiti tipovi ljudi, različitog IQ-a, se zaljubljuju. Niste ni po čemu tako posebno loši. Imate sve kvalitete potrebne za ostvarenje veze prepune ljubavi. Ne morate biti savršeni.                         

Ono što vas koči niste zapravo vi sami već svi vaši skriveni izgovori, podsvjesni razlozi zbog koji oklijevate ući u vezu. Vjerojatno su vam već slomili srce i pomalo ste preplašeni da bi se scenarij mogao ponoviti. Ne plaši vas pomisao na zaljubljivanje već pomisao na ono u što bi se ljubav mogla pretvoriti.

Uz sve ove strahove, teško je pronaći ljubav. Postaje teško čak i pogledati osobi koja vam se sviđa u oči, a gotovo je nemoguće otvoriti im svoju dušu. Što bi mogli vidjeti? Što bi mogli reći? Kako bi vas kasnije mogli povrijediti?  

Postoje i drugi razlozi kojih niste svjesni. Znate da se bojite biti povrijeđeni. Ali, jeste li svjesni krivnje ili ljutnje koja čuči u vama? Milijuni su mogućih razloga i ne možemo sa sigurnošću tvrditi koji su vaši ako vas ne upoznamo. No jedno možemo tvrditi - naše iskustvo nam govori da su neki od tih razloga skriveni u vama.

I tek kada otkrijete te podsvjesne zamke, bit ćete zaista slobodni i spremni u potpunosti i bez ikakvih kočnica zakoračiti u novu ljubav. Kada jednom na površinu izbiju svi razlozi koje prije niste vidjeli, oni više neće u tolikoj mjeri upravljati vama. Kada, primjerice, postanete svjesne zatomljene ljutnje prema muškarcima, ona se više neće skrivati poput podsvjesnog ledenjaka spremnog da potopi vašu iduću vezu. Ili kada shvatite da u vama još čuči ljutnja zbog prošle veze, možete je zaliječiti prije nego baš ona bude kobna.

Te prepreke ne možete ukloniti ako niste svjesni njihova postojanja. Upravo skrivene prepreke imaju najveću moć nad nama i tek kada prepoznamo i imenujemo naše istinske strahove možemo im se suprotstaviti. Ako ne vidimo što nas pokreće, ne možemo to ni kontrolirati. Tek kada uvidimo koji nas strahovi pokreću, možemo raditi na njima. Tada ćete biti spremni ponovno otvoriti svoje srce i upustiti se u novu vezu.

Podsvjesne prepreke drže vas zatvorenima i isključenima iz svijeta osjećaja, što razvijanje ljubavi čini nemogućom misijom. Ali kada se oslobodite svojih strahova, sumnji i izgovora, i otvorite svoje srce, zakoračit ćete prema ljubavi. Kada se nasmiješite neznancima ili porazgovarate s njima u kafiću, započinjete lov na nekog od stotine potencijalnih partnera. Nasmiješeni i prepuni energije, privlačit ćete ljude za tren oka. I tada ćete pronaći svoju ljubav. Jer, ako uistinu želite imati kvalitetnu vezu, stopostotno kvalitetnu, u cijelosti kvalitetnu, bez suzdržavanja, onda ćete je i dobiti.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije