Kako vratiti liniju nakon poroda?

Kako vratiti liniju nakon poroda?

Kako vratiti liniju nakon poroda?
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prava je rijetkost da žena nakon poroda može stati u svoje stare traperice nakon što je rodila. Sve bi to htjele ali pravo pitanje se postavlja kada početi vježbati i na koji način?

Povratak natrag u pravu formu može svaku ženu učiniti jako sretnom, ali prisiljavanje same sebe da se to postigne u vrijeme dok se još brine o novorođenom djetetu može donijeti samo dodatni stres. Najbolji je način jesti zdravu hranu i pokušati pronaći balans između brige o sebi i brige o svima ostalima.

Put do linije - na koji način?

Kombicija zdrave hrane i redovitog vježbanja najbolji je način gubitka dobivenih kilograma. Međutim, nemojte odmah srljati u tjelovježbu. Obično je najbolje čekati do prvog postporođajnog pregleda (oko 6 tjedana nakon porođaja). Vaš ginekolog obavit će pregled i dati vam zeleno svjetlo ukoliko je sigurno da započnete s tjelovježbom. Do tada, šetnja je odlična vježba s kojom možete započeti kada god osjetite da ste spremni.

Ako dojim, smijem li na dijetu?

Kratko rečeno - ne. Možete pripaziti na to što jedete, ali svakako nemojte ići na dijete. Jedite kad god osjetite glad, pa i unesite ekstra kalorije kako biste osigurali adekvatnu proizvodnju mlijeka. Tri hranjiva obroka dnevno bi bilo idealno. Ukoliko ste teži od normale, vjerojatno vam neće trebati dodatne kalorije za uspješn dojenje. Najbolje se savjetujte s liječnikom koliko bi vam dnevni kalorijski unos bio najbolji.

A ako hranim bebu na bočicu?

Ako ne dojite, možete započeti s laganom i umjerenom dijetom koristeći zdrave i hranjive namirnice. Pobrinite se da unosite barem 1 500 kcal dnevno, podijeljenih u tri obroka. Opet imajte cijelo vrijeme na umu da je vaše tijelo moralo proći puno toga kako bi postiglo ovaj nevjerojatni uspjeh, tako da mu slobodno dajte vremena da zacijeli.

Koje vježbe su najbolje?

Kardiotreninzi su najbolji i to barem tri puta tjedno. To uključuje šetnje, trčanje, plivanje ili aerobik od 30 do 60 minuta. Ne zaboravite piti puno tekućine, naročito ako dojite.

Ukoliko ne uspijete uskladiti vrijeme za vježbanje i vrijeme potrebno brizi za dijete, onda nabavite dvd s vježbama kod kuće.

Za lijepog vremena možete otići u šetnju s bebom u kolicima ili dapače na rolama, što će i djetetu biti isto tako zabavno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije